Havenbeveiliger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Havenbeveiliger?

Een havenbeveiliger is een beveiliger en bewaker, die werkzaam is in een havengebied. Als havenbeveiliger ben je meestal verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden, zoals het controleren van bezoekers en het houden van toezicht op de aanwezige goederen. Buiten het bewaken van goederen kan een havenbeveiliger ook toezicht houden op andere zaken, zoals mogelijk terrorisme of illegale immigranten. In een haven zijn naast gewone goederen veel gevaarlijke stoffen aanwezig, zoals brandstoffen en bestrijdingsmiddelen, die potentieel gevaarlijk kunnen zijn als ze in verkeerde handen komen. De bewaking van havengebieden moet dan ook niet onderschat worden, omdat dit aangemerkt kan worden als belangrijk. Als havenbeveiliger sta je er over het algemeen niet alleen voor, omdat er meer mensen werkzaam zijn in een havengebied. Denk bijvoorbeeld aan belastingambtenaren, zoals de douane, en aan de politie die controles en inspecties kunnen uitvoeren. Naast deze overheidsdiensten zijn er meestal aparte havenbeveiligers werkzaam, omdat de meeste havengebieden groot zijn. Daarnaast zijn er veel waardevolle goederen aanwezig, waardoor een haven geliefd is voor criminelen. Binnen een havengebied is het een komen en gaan van schepen, vrachtwagens, treinen en goederen, die alleen vervoerd mogen worden als ze vrijgegeven zijn. Als havenbeveiliger bewaak je het hele havengebied, of ben je werkzaam binnen een bepaalde afdeling binnen de haven. Binnen de meeste grote havengebieden zijn diverse transportbedrijven gevestigd, die allemaal gebruik kunnen maken van havenbeveiligers. Een havenbeveiliger kan ook gebruikmaken van een diensthond. De inhoudelijke werkzaamheden van een havenbeveiliger kunnen verschillen per havenbeveiliger, omdat er meestal sprake is van veel havenbeveiligers, die allemaal verantwoordelijk kunnen zijn voor specifieke werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Havenbeveiliger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Havenbeveiliger

Wat is het salaris en tarief van een Havenbeveiliger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Havenbeveiliger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Havenbeveiliger zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Havenbeveiliger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Havenbeveiliger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl