Horecaportier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Horecaportier?

Een horecaportier of uitsmijter is een beveiliger die zich gespecialiseerd heeft in het beveiligen van horecagelegenheden. Als horecaportier ben je meestal werkzaam tijdens de avonduren, als cafés, discotheken en nachtclubs veel bezoekers trekken. Het is de verantwoordelijkheid van de horecaportier om toe te zien op de algemene veiligheid. Dit kan inhouden, het weigeren van bezoekers of het naar buiten werken van dronken en/of vervelende bezoekers. Het naar buiten werken van bezoekers is meestal nodig als bezoekers zich niet gedragen, omdat ze bijvoorbeeld dronken zijn of verboden genotsmiddelen gebruiken. Tegenwoordig is het verplicht dat horecaportiers beschikken over een speciaal diploma, omdat ze anders niet mogen werken als horecaportier. Tijdens deze opleiding is er onder andere aandacht voor veiligheidspreventie, recht- en wetskennis, alcoholmisbruik, drugsgebruik en sociale vaardigheden. Als horecaportier kan je alleen werkzaam zijn of werk je samen met andere collega's. Een uitsmijter die voor de deur staat let goed op, wat voor soort gasten er naar binnen willen. Soms kan iemand geweigerd worden, omdat de uitsmijter ziet dat de persoon te dronken is of een lastige indruk maakt. Ook zal de uitsmijter er op toezien dat er binnen de uitgaansgelegenheid zich geen praktijken voordoen die niet door de beugel kunnen, zoals drugsgebruik, vervelend gedrag of dronkenschap. Een portier zal altijd proberen vervelende mensen naar buiten te krijgen door middel van praten en soms lichte dwang toepassen als dat nodig is. Een portier moet dan ook goed kunnen omgaan met diverse soorten mensen. Een van de veelvoorkomende problemen is dat mensen zich anders gedragen als ze dronken zijn. Als iemand dronken is kunnen er veel emoties loskomen. Het is de taak van de portier om hier op een professionele manier mee om te gaan. Tegenwoordig hebben de meeste portiers de mogelijkheid om direct contact te kunnen leggen met de politie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Horecaportier

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Horecaportier

Welke opleiding is nodig om Horecaportier te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Horecaportier? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Horecaportier zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Horecaportier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Horecaportier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl