Opleiding tot Horecaportier

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding Mbo-niveau
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding horecaportier

Er bestaan binnen Nederland geen erkende Mbo-opleidingen voor het beroep horecaportier. Wel zijn er voldoende korte cursussen/opleidingen te vinden voor het beroep horecaportier. Het is tegenwoordig verplicht om als horecaportier het diploma horecaportier te bezitten, om te mogen werken als horecaportier. Wanneer een horecaportier over de juiste vooropleidingen beschikt kan het zijn dat deze geen aparte opleiding meer hoeft te volgen als horecaportier. Deze vooropleidingen zijn over het algemeen gericht op de beveiligingsbranche, zoals het diploma beveiliger, het diploma bedrijfsbeveiliging en het diploma beveiligingsbeambte.

Tijdens de opleiding horecaportier is er onder andere aandacht voor het deur-beleid, omgang met agressie, het herkennen van geweld, het voorkomen van geweld, het uitvoeren van toegangscontroles, de omgang met drugs en alcohol en wet- en regelgeving. Tijdens deze opleiding zal er regelmatig gebruik gemaakt worden van rollenspellen, zodat er een realistisch beeld van de werkelijkheid ontstaat. Het examen horecaportier wordt afgenomen door stichting vakbekwaamheid horeca (SVH) en bestaat uit een schriftelijk examen en uit een praktijkexamen. Ook tijdens het praktijkexamen maakt men gebruik van rollenspellen.

Opleidingsduur en niveau horecaportier

De opleiding horecaportier duurt over het algemeen twee keer vier uur.

Vervolgopleidingen horecaportier

Er bestaan geen echte vervolgopleidingen na het behalen van het diploma horecaportier. Natuurlijk zijn er voldoende andere cursussen te vinden als horecaportier die nuttig kunnen zijn, zoals de cursus preventiemedewerker en de cursus bedrijfshulpverlener.

Vooropleiding horecaportier

Er zijn over het algemeen geen eisen qua vooropleidingen.

Mijnzzp.nl