Team Mijnzzp

Station

Algemene informatie over de beveiligingsbranche

De particuliere beveiligingsbranche is een snel groeiende markt waarbinnen momenteel ongeveer 31.000 mensen werkzaam zijn. Het merendeel van de beveiligers is mannelijk met een aantal van 24.000 en er werken ongeveer 7.000 vrouwen in deze branche. Binnen de beveiligingsbranche werken in de uitvoerende dienst hoofdzakelijk jongere mensen. Er bestaan ongeveer 1850 beveiligingsbedrijven en de totale jaaromzet van de beveiligingsbranche raakt de 2 miljard euro. De meeste beveiligingsbedrijven hebben één tot vijf werknemers in dienst maar er zijn ook voldoende grote spelers op de markt. Trends binnen de beveiligingsbranche zijn momenteel het verder specialiseren op verschillende beveiligingstechnieken zoals op ICT-gebied en andere innovatiemogelijkheden.

Carrièremogelijkheden binnen de beveiligingsbranche

Binnen de beveiligingsbranche kan je tegenwoordig een prima carrière opbouwen mits de beveiliger de juiste opleidingen en cursussen zal volgen. De beveiligingsbranche is nog steeds groeiende en er zijn ook steeds meer specialisaties. Over het algemeen is een Mbo-diploma voldoende om werkzaam te kunnen zijn binnen de beveiligingsbranche en zijn verdere doorgroeimogelijkheden sterk afhankelijk van je eigen competenties en doorzettingsvermogen.

Opleidingen en cursussen beveiligingsbranche

Binnen de beveiligingsbranche speelt het keurmerk beveiliging een belangrijke rol voor nieuwe en bestaande beveiligers maar ook zeker voor werkgevers, omdat het een grote mate van professionaliteit uitstraalt. Tegenwoordig bestaan er zeer veel opleidingen en cursussen, voor nieuwe beveiligers of bijscholing. Binnen de beveiligingsbranche is het regelmatig volgen van cursussen zeer belangrijk.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de beveiligingsbranche

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de beveiligingsbranche

Ook binnen de beveiligingsbranche zijn er veel zzp'ers werkzaam en komen er steeds meer zelfstandigen bij. Wie als zzp'er binnen de beveiligingsbranche wil gaan werken kan het beste eerste informatie inwinnen bij collega ondernemers om bekend te worden met mogelijke valkuilen binnen de branche. Ook het inwinnen van informatie bij de kamer van koophandel is raadzaam. Het verkrijgen van opdrachten binnen de beveiligingsbranche als zzp'er is in de meeste gevallen een samenspel tussen de zzp'er en de grotere beveiligingsbedrijven.

Informatie over de beveiligingsbranche op Mijnzzp

De beveiligingsbranche op Mijnzzp.nl is een van meest bezochte branches op onze website en trekt dagelijks zeer veel bezoekers die naar informatie of bedrijven zoeken binnen de beveiligingsbranche. Wij hebben binnen de beveiligingsbranche momenteel 22 beroepen uitgebreid omschreven en voorzien van één of twee filmpjes. Ook hebben wij per beroep vaste gegevens opgenomen zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De populairste beroepen binnen de beveiligingsbranche zijn momenteel de beroepen: hondengeleider, brandwacht, objectbeveiliger, detective en winkelsurveillant.

Mijnzzp.nl

Beveiliging

Bedrijven

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Beveiliging op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties