Algemene informatie over de beveiligingsbranche
De particuliere beveiligingsbranche is een snel groeiende markt waarbinnen momenteel ongeveer 60.000 mensen werkzaam zijn. Het merendeel van de beveiligers is mannelijk met een aantal van 45.000 en er werken ongeveer 15.000 vrouwen in deze branche. Binnen de beveiligingsbranche werken in de uitvoerende dienst hoofdzakelijk jongere mensen. Er bestaan ongeveer 6500 beveiligingsbedrijven in Nederland en de totale jaaromzet van de beveiligingsbranche raakt de 2 miljard euro. De meeste beveiligingsbedrijven hebben één tot vijf werknemers in dienst maar er zijn ook voldoende grote spelers op de markt. Trends binnen de beveiligingsbranche zijn momenteel het verder specialiseren op verschillende beveiligingstechnieken zoals op ICT-gebied en andere innovatiemogelijkheden.
Carrièremogelijkheden binnen de beveiligingsbranche
Binnen de beveiligingsbranche kun je tegenwoordig een prima carrière opbouwen mits de beveiliger over de juiste opleidingen en cursussen beschikt. De beveiligingsbranche is nog steeds groeiende en er zijn ook steeds meer specialisaties. Over het algemeen is een Mbo-diploma beveiliging voldoende om werkzaam te kunnen zijn binnen de beveiligingsbranche en zijn verdere doorgroeimogelijkheden sterk afhankelijk van je eigen competenties en doorzettingsvermogen. Ook de zzp beveiliging branche is de laatste jaren fors aan het groeien. Er zijn steeds meer zzp beveiliging vacatures beschikbaar op verschillende platforms.
Opleidingen en cursussen beveiligingsbranche
Binnen de beveiligingsbranche speelt het keurmerk beveiliging een belangrijke rol voor nieuwe en bestaande beveiligers maar ook zeker voor werkgevers, omdat het een grote mate van professionaliteit uitstraalt. Tegenwoordig bestaan er veel opleidingen en cursussen, voor nieuwe beveiligers. Daarnaast is er veel aandacht voor bijscholing binnen de branche. Binnen de beveiligingsbranche is het regelmatig volgen van cursussen zeer belangrijk. Binnen de beveiligingsbranche worden tegenwoordig verschillende kleuren beveiligingspassen gebruikt om aan te geven welke taken een beveiliger precies mag verrichten. Daarnaast hebben beveiligers de beveiligingspas nodig om zichzelf te kunnen legitimeren. Ook binnen de zzp beveiliging branche is het dus belangrijk om scholing te blijven volgen.
Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de beveiligingsbranche
- APEG (België)
- Beveiligingsbranche
- Nederlandse Veiligheidsbranche
- Ondernemersplein
- Vereniging Europese Beveiligingsbedrijven (VEB)
- Voordeligste mobiele abonnementen
Starten als zelfstandig ondernemer binnen de beveiligingsbranche
Ook binnen de beveiligingsbranche zijn er veel zzp'ers werkzaam en komen er steeds meer zelfstandige bij. Wie als zzp'er binnen de beveiligingsbranche wil gaan werken kan het beste eerste informatie inwinnen bij collega-ondernemers om bekend te worden met mogelijke valkuilen binnen de branche. Ook het inwinnen van informatie bij de kamer van koophandel is raadzaam. Het verkrijgen van opdrachten binnen de beveiligingsbranche als zzp'er is in de meeste gevallen een samenspel tussen de zzp'er en de grotere beveiligingsbedrijven. Zoals eerder omschreven is de beveiliging zzp doelgroep steeds groter aan het worden. Zie voor het berekenen van je salaris of zzp uurtarief onze handige salaris en tarief pagina.
Informatie over de beveiligingsbranche op Mijnzzp.nl
De beveiligingsbranche op Mijnzzp.nl is een van meest bezochte branches op onze website en trekt dagelijks zeer veel bezoekers die naar informatie of bedrijven zoeken binnen de beveiligingsbranche. Wij hebben binnen de beveiligingsbranche momenteel 22 beroepen uitgebreid omschreven en voorzien van één of twee filmpjes. Ook hebben wij per beroep vaste gegevens opgenomen zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De populairste beroepen binnen de beveiligingsbranche zijn momenteel de beroepen: hondengeleider, brandwacht, objectbeveiliger, detective en winkelsurveillant.
Mijnzzp.nl