Detective

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Detective?

Een detective is een particulier onderzoeker, die door particulieren, bedrijven en overheden ingeschakeld kan worden voor het uitvoeren van verschillende onderzoeken. Als detective kan je te maken krijgen met verschillende soorten opdrachten, afhankelijk van de opdrachtgever. Denk bijvoorbeeld aan het opsporen van vermiste personen, aan het bespioneren van mensen en aan vermogensonderzoeken, zoals onderzoek naar verzekeringsfraude, uitkeringsfraude of verduisteringszaken. Een andere benaming voor een detective is soms ook wel privédetective. Binnen Nederland zijn er redelijk veel detectives werkzaam, die te maken kunnen krijgen met verschillende soorten opdrachten. In veel gevallen gaat het om onderzoeken, die niet standaard door de politie onderzocht worden, omdat er bijvoorbeeld te weinig bewijs is of, omdat de onderzoeken niks met het algemeen veiligheidsbelang te maken hebben. Het kan wel zo zijn dat de politie op een later moment ingeschakeld wordt, als er door de detective voldoende aanknopingspunten of bewijzen gevonden zijn. Een detective heeft over het algemeen veel te maken met civielrechtelijke en strafrechtelijke onderzoeken. Bij het beroep detective denken de meeste mensen al snel aan spannende actie, zoals het bespieden van overspelige echtgenotes en aan het achtervolgen van boeven. Toch is dit niet helemaal de werkelijkheid, omdat de meeste detectives eerder ingeschakeld worden voor meer normale zaken, zoals het opsporen van personen of om fraude aan het licht te brengen. Een detective is een particulier onderzoeker, die binnen Nederland alleen werkzaam mag zijn als privédetective als de detective beschikt over een vergunning. Het beroep detective kent verder geen beroepsbescherming, echter mag niet iedereen zomaar werkzaam zijn als detective. Een detective moet beschikken over een vergunning en voldoen aan de wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus om te mogen werken als detective.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Detective

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Detective

Welke opleiding is nodig om Detective te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Detective? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Detective

Wat is het salaris en tarief van een Detective? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Detective in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Detective

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Detective bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl