Detective

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Detective?

Een detective is een particuliere onderzoeker die door particulieren, bedrijven en overheden ingeschakeld kan worden voor uiteenlopende soorten onderzoeken. Als detective kan je te maken krijgen met verschillende soorten opdrachten, afhankelijk van de opdrachtgever. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opsporen van vermiste personen, aan het bespioneren van mensen en aan vermogensonderzoeken zoals onderzoek naar verzekeringsfraude, uitkeringsfraude of verduisteringszaken. Een andere benaming voor een detective is ook wel privédetective. Binnen Nederland zijn er redelijk veel detectives werkzaam, die te maken kunnen krijgen met verschillende soorten opdrachten. In veel gevallen gaat het om onderzoeken die niet standaard door de politie uitgevoerd worden, omdat er bijvoorbeeld te weinig bewijs is of omdat de onderzoeken niks met het algemeen veiligheidsbelang te maken hebben. Het kan wel zo zijn dat de politie op een later moment ingeschakeld wordt, als er door de detective voldoende aanknopingspunten of bewijzen gevonden zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Detective

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Detective

Welke opleiding is nodig om Detective te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Detective? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Detective

Wat is het salaris en tarief van een Detective? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Detective in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl