Fraude expert

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Fraude expert?

Een fraude-expert is een adviseur die bekend is met de meeste voorkomende manieren van frauderen. Daarnaast is een fraude-expert gespecialiseerd in het voorkomen van fraude door het geven van preventieve adviezen. Er bestaan veel vormen van fraude, die in sommige gevallen lang niet altijd ontdekt worden. Daarnaast kan fraude te laat ontdekt worden, als het eigenlijk al te laat is. Het is de fraude-expert, die een goede inschatting kan maken van de mogelijke risico's. Fraude komt binnen de samenleving veel voor en kan betrekking hebben op personen, bedrijven en overheden. Soms worden er goederen gestolen en de andere keer verdwijnt er steeds geld uit de kassa. Vaak gaat het om relatief kleine vergrijpen, maar het komt ook voor dat er grote nadelige gevolgen voortvloeien uit de fraude. Het is niet zo dat er alleen sprake is van fraude als het vermogensdelicten betreft. Er bestaan ook andere vormen van fraude. Denk bijvoorbeeld aan het vervalsen van een curriculum vitae of aan het verzwijgen van belangrijke informatie, zoals een mogelijk strafblad. Een goede fraude-expert is bekend met de meeste vormen van fraude en kan belangrijke adviezen geven om fraude te voorkomen of juist aan het licht te brengen. Fraude heeft in alle vormen betrekking op bedrog. Het maakt verder niet uit van welke vorm van bedrog er sprake is. Het beroep fraude-expert moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een fraude-expert werkzaam kan zijn binnen verschillende branches op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan een detective of aan een bedrijfsrechercheur, die aangemerkt kunnen worden als fraude-expert. Daarnaast kunnen boekhouders, accountants en belastinginspecteurs in veel gevallen aangemerkt worden als fraude-expert. Zoals eerder omschreven heeft fraude niet alleen betrekking op vermogensdelicten, omdat er veel vormen van fraude bestaan. Ook het bewust doorgeven van verkeerde informatie kan aangemerkt worden als fraude.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Fraude expert

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Fraude expert

Welke opleiding is nodig om Fraude expert te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Fraude expert? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudprogramma vergelijken Fraude expert

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Fraude expert bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl