Opleiding tot Fraude expert

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding Hbo-niveau
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Opleiding fraude en fraudebeheersing

Een gerichte opleiding/cursus als fraude expert kan de Hbo-opleiding fraude en fraudebeheersing zijn, die meer gezien moet worden als cursus dan als opleiding. Deze cursus is geschikt voor mensen die te maken hebben met fraudebeheersing, zoals auditors, accountants, informatiebeveiligers en managers. Tijdens deze cursus is er onder meer aandacht voor wat fraude precies is en wanneer er precies sprake is van fraude. Ook het detecteren van fraude binnen een organisatie of daarbuiten maakt een belangrijk onderdeel uit van deze cursus. Een ander belangrijk onderdeel van de cursus is het juridische kader van fraude en hoe hier precies mee om gegaan moet worden. Belangrijke elementen  zijn civiel recht, privaat recht en privacywetgeving. Ook het zelfstandig uitvoeren van een fraudeonderzoek komt tijdens deze cursus uitgebreid aan bod. De cursus fraude en fraudebeheersing wordt door verschillende organisaties aangeboden en kan per branche verschillen qua leerstof.

Opleidingsduur en niveau fraude en fraudebeheersing

De opleiding/cursus fraude en fraudebeheersing is een cursus op Hbo-niveau en zal doorgaans enkele dagen in beslag nemen.

Vervolgopleidingen fraude en fraudebeheersing

Er bestaan geen echte vervolgopleidingen na de opleiding/cursus fraude en fraudebeheersing. Wie wel op zoek is naar een echte opleiding als fraude expert kan bijvoorbeeld kiezen voor de Hbo-opleiding integrale veiligheid (IVK). Deze Hbo-opleiding is niet specifiek gericht op fraude maar eerder op veiligheid. Maar criminologie komt tijdens deze opleiding ook aan bod.

Vooropleiding fraude en fraudebeheersing

De opleiding/cursus fraude en fraudebeheersing is over het algemeen voor iedereen toegankelijk, maar is wel een opleiding/cursus op Hbo-niveau. In de praktijk worden de meeste deelnemers aangemeld door hun werkgever.

Mijnzzp.nl