Opleiding tot Docent beveiliging

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauHbo-niveau Integrale Veiligheid
VooropleidingMbo 4, Havo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Hbo-opleiding integrale veiligheid

De Hbo-opleiding integrale veiligheid (IVK) is een brede praktijkgerichte opleiding, die onder meer gericht is op onderzoeksvaardigheden, conflicthantering, communicatie, onderhandelen, en projectmanagement. Deze verschillende onderwerpen worden onderwezen in de vakken bestuursrecht, bestuurskunde, criminologie, (crisis)communicatie, economie, risicomanagement, privaat recht, management, organisatie, veiligheid en strafrecht. Het eerste jaar van de opleiding is nog vrij algemeen. Vanaf het tweede jaar van de opleiding zal je verdiept ingaan op de lesstof en ga je ook meer praktijkopdrachten uitvoeren. In het derde leerjaar van de opleiding worden ook zaken als terrorisme of sociale veiligheid behandeld en zal je minimaal vijf maanden stage lopen in Nederland of in het buitenland. In het vierde leerjaar is het de bedoeling dat je gaat afstuderen, door het uitvoeren van onderzoeken en opdrachten.

Opleidingsduur en niveau integrale veiligheid

De Hbo-opleiding integrale veiligheid zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen, maar is in de meeste gevallen ook sneller af te ronden als je over de juiste vooropleidingen beschikt.

Vervolgopleidingen integrale veiligheid

Na de Hbo-opleiding integrale veiligheid is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is ook mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding integrale veiligheid

Om deel te kunnen nemen aan de Hbo-opleiding integrale veiligheid zal je minimaal een Mbo-diploma moeten bezitten op niveau vier of een havo- of vwo diploma met de juiste vakken.

Mijnzzp.nl