Docent beveiliging

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Docent beveiliging?

Een docent beveiliging is verantwoordelijk voor het geven van theorielessen en/of praktijklessen aan toekomstige beveiligers. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat een docent beveiliging trainingen geeft aan ervaren beveiligers. Het hoeft niet zo te zijn dat een docent beveiliging over onderwijsbevoegdheden moet beschikken, omdat een docent beveiliging voor verschillende instanties en bedrijven werkzaam kan zijn. Als een docent beveiliging wel les geeft binnen het middelbaar beroepsonderwijs zal hij of zij wel over onderwijsbevoegdheden moeten beschikken. Over het algemeen is het zo dat een docent beveiliging betrekking zal hebben op een beveiliger die beschikt over jarenlange praktijkervaring. Deze praktijkervaring brengt de docent beveiliging over op nieuwe beveiligers, die het vak nog onder knie moeten krijgen. De afgelopen jaren is de beveiligingsbranche behoorlijk geprofessionaliseerd, waardoor ook steeds meer opleidingen worden aangeboden op verschillende niveaus. Het is de docent beveiliging die nieuwe beveiligers de kennis kan bijbrengen door het geven van theorielessen en praktijklessen. Enkele belangrijke aandachtsgebieden als beveiliger zijn het handelen in kritische situaties, toegangscontrole uitvoeren, openingsrondes uitvoeren, brand- en sluitrondes uitvoeren, visitatie van mensen en wet- en regelgeving. Het beroep docent beveiliging moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat de inhoudelijke werkzaamheden betrekking kunnen hebben op verschillende niveaus. Daarnaast kan een docent beveiliging werkzaam zijn voor verschillende instanties en organisaties.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Docent beveiliging

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Docent beveiliging

Welke opleiding is nodig om Docent beveiliging te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Docent beveiliging? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Docent beveiliging

Wat is het salaris en tarief van een Docent beveiliging? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent beveiliging in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Docent beveiliging zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl