Team Mijnzzp

Wat doet een Geld- en waardetransporteur?

Een geld- en waardetransporteur is een chauffeur of bijrijder die verantwoordelijk is voor het ophalen en wegbrengen van geld en waardepapieren bij winkels en banken. Een andere benaming voor geld- en waardetransporteur is wel waardetransporteur of geldloper. In het kort kunnen we de werkzaamheden omschrijven als het beheren van geld en goederen, die een grote waarde vertegenwoordigen. De term goederen kan betrekking hebben op diverse soorten goederen, zoals bankpasjes, goud, zilver, cheques, obligaties en juwelen. Daarnaast kunnen minder voor de hand liggende goederen onder waardetransport vallen, zoals sigaretten, datadragers en harde schijven. Geld- en waardetransport behoren binnen de beveiligingsbranche tot een specifieke vorm van veiligheidsdienstverlening. Binnen deze bijzondere tak van veiligheidsdienstverlening draait alles om het verminderen en beheersbaar maken van risico's. Geld- en waardetransporteurs hebben een bijzonder beroep dat niet geheel zonder risico is. Dit is het geval omdat geld- en waardetransporteurs iedere dag te maken hebben met geld en andere waardevolle goederen, waardoor geldlopers een interessante doelgroep zijn voor criminelen. Een geld- en waardetransporteur loopt dan ook een verhoogd risico om in aanraking te komen met zware geweldsmisdrijven, zoals overvallen. Overvallen op geldtransporteurs gaan meestal gepaard met veel geweld. Denk hierbij aan het proberen te openen van een geldwagen door middel van explosieven of zware wapens. Dit komt in de praktijk gelukkig niet veel voor, maar het is niet uit te sluiten. Omdat geld- en waardetransporteur waardevolle goederen vervoeren maken geld- en waardetransporteurs gebruik van zware gepantserde voertuigen om de kans op overvallen te verkleinen. Daarnaast worden geld- en waardetransporteurs nauwkeurig in de gaten gehouden door de centrale, zodat er snel ingegrepen kan worden als er sprake is van een noodsituatie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Geld- en waardetransporteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Geld- en waardetransporteur

Wat is het salaris en tarief van een Geld- en waardetransporteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Geld- en waardetransporteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Geld- en waardetransporteur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Geld- en waardetransporteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Geld- en waardetransporteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl