Team Mijnzzp

Wat doet een Medewerker cameratoezicht?

Een medewerker cameratoezicht is een beveiligingsmedewerker en/of handhaver, die verantwoordelijk is voor cameratoezicht. Een medewerker cameratoezicht bekijkt camerabeelden van openbare gebieden, die voorzien zijn van camera's. Als medewerker cameratoezicht bekijk je meestal diverse camerabeelden van een bepaalde regio, wijk of industrieterrein. De belangrijkste taak voor een medewerker cameratoezicht is het in de gaten houden van afwijkend gedrag, zoals mogelijke criminaliteit of overtredingen. Als de medewerker cameratoezicht afwijkend gedrag signaleert zal hij of zij een supervisor raadplegen over mogelijke vervolgstappen. Een mogelijke vervolgstap kan zijn dat de camerabeelden live doorgegeven worden aan de meldkamer van de politie. Het is de politie die zal bepalen of vervolgmaatregelen nodig zijn en niet de medewerker cameratoezicht of de supervisor, omdat de bevoegdheid hiervoor bij de politie ligt. Een medewerker cameratoezicht kan een buitengewoon opsporingsambtenaar zijn in dienst van een gemeente, of is een medewerker van een beveiligingsbedrijf. Als een medewerker cameratoezicht toebehoort tot een beveiligingsbedrijf kan het ook zijn dat er eerst een mobiele surveillant ter plaatste gaat als er verdachte situaties geconstateerd worden. Ook beveiligingsbedrijven kunnen camerabeelden live doorgeven aan de meldkamer van de politie als dat nodig is. Beveiligingsbedrijven noteren alle verdachte situaties en geven dagelijks hun bevindingen door aan de politie. Denk bijvoorbeeld aan een verdachte situatie waarbij de medewerker cameratoezicht of de mobiele surveillant het kenteken noteert van een voertuig en deze doorgeeft aan de politie in een dagelijks rapport. Een andere benaming voor een medewerker cameratoezicht is ook wel centralist. Als een bedrijf intern gebruikgemaakt van camera's is eerder de benaming beveiliger van toepassing. Een medewerker cameratoezicht kan tegenwoordig voor verschillende bedrijven en overheden werkzaam zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Medewerker cameratoezicht

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Medewerker cameratoezicht

Wat is het salaris en tarief van een Medewerker cameratoezicht? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Medewerker cameratoezicht in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Medewerker cameratoezicht

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Medewerker cameratoezicht bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl