Beveiligingsadviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Beveiligingsadviseur?

Een beveiligingsadviseur is een allround beveiligingsspecialist, die over veel ervaring en kennis beschikt van de beveiligingsbranche. Denk hierbij aan het maken van risicoanalyses, aan het geven van beveiligingsadviezen en aan het geven van preventieadviezen om beveiligingsproblemen te voorkomen. Welke adviezen een beveiligingsadviseur precies heeft kan per opdracht verschillen, omdat personen, bedrijven en overheden met verschillende beveiligingsrisico's te maken kunnen hebben. De belangrijkste taak van een beveiligingsadviseur is het in kaart brengen van mogelijke risico's en het adviseren over de mogelijke risico's. Na het maken van een risicoanalyse is het denkbaar dat de beveiligingsadviseur betrokken is bij het doorvoeren van de beveiligingsmaatregelen, zodat de risico's beheersbaar worden. Denk bijvoorbeeld aan het preventief controleren van personeel door middel van toegangscontroles of aan het beveiligen van een bedrijventrein. Voor de meeste bedrijven, organisaties en particulieren is beveiliging tegenwoordig belangrijk, echter kan dit wel betrekking hebben op verschillende vormen van beveiliging. In veel gevallen hebben beveiligingsadviezen juist ook betrekking op het geven van preventieve adviezen om bepaalde risico's te voorkomen. Het beroep beveiligingsadviseur moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat beveiliging een ruim begrip is dat betrekking kan hebben op verschillende vormen van beveiliging. Het is niet zo dat een beveiligingsadviseur alleen verantwoordelijk is voor het adviseren over beveiligingscamera's. Een beveiligingsadviseur is op een brede manier gespecialiseerd met betrekking tot beveiliging. Denk bijvoorbeeld ook aan brandpreventie, inbraakbeveiliging, ICT-beveiliging en aan het adviseren over het juiste hang-en-sluitwerk. Daarnaast kan een beveiligingsadviseur gespecialiseerd zijn in het beveiligen van personen. In de meeste gevallen zal een beveiligingsadviseur maatwerk moeten leveren, omdat iedere opdracht inhoudelijk zal verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Beveiligingsadviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Beveiligingsadviseur

Wat is het salaris en tarief van een Beveiligingsadviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Beveiligingsadviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Beveiligingsadviseur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Beveiligingsadviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Beveiligingsadviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl