Brandwacht

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Brandwacht?

Een brandwacht is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met risicobeperking, zoals het toezien op de algemene veiligheid van een werkomgeving en het toezien op de naleving van veiligheidseisen, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren. Als brandwacht ben je dus een toezichthouder met betrekking tot de naleving van regels. Daarnaast kan een brandwacht preventief ingezet worden om mogelijke branden te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leeg gebouw dat beheerd moet worden zodat er geen brand gesticht kan worden. Binnen het bedrijfsleven komt de brandwacht het meest voor bij grote bedrijfsterreinen, die voorzien kunnen zijn van ingewikkelde installaties die potentieel gevaarlijk kunnen zijn. Dit betreft meestal de chemiesector, waarbinnen complexe installaties aanwezig kunnen zijn. Als brandwacht controleer je aanwezige werknemers op de juiste papieren en vergunningen en controleer je of werknemers volgens de juiste veiligheidsprotocollen werken, zodat er geen ongelukken of branden kunnen ontstaan. Daarnaast kan een brandwacht verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van gasmeting of andere metingen met betrekking tot de algemene veiligheid.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Brandwacht

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Brandwacht

Welke opleiding is nodig om Brandwacht te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Brandwacht? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Brandwacht

Wat is het salaris en tarief van een Brandwacht? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Brandwacht in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Brandwacht zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl