Beveiligingsmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Beveiligingsmonteur?

Een beveiligingsmonteur is verantwoordelijk voor het installeren en onderhouden van verschillende beveiligingssystemen. Ook het monteren van nieuwe systemen en het testen van bestaande beveiligingssystemen behoort over het algemeen tot het takkenpakket van een beveiligingsmonteur. Bovendien kan een beveiligingsmonteur oproepbaar zijn om storingen te verhelpen wanneer dit nodig mocht zijn. Het installeren van beveiligingssystemen is iets wat aan de vakman over gelaten moet worden, omdat deze systemen vaak gecombineerd worden met een centrale meldkamer en de meeste verzekeringsmaatschappijen alleen beveiligingsinstallaties accepteren die door een erkend bedrijf zijn aangelegd en aangesloten. Moderne beveiligingssystemen zijn doorgaans op verschillende manieren beveiligd en gecertificeerd, waardoor niet iedereen zomaar deze systemen mag installeren. Tegenwoordig bestaan er veel gespecialiseerde beveiligingsbedrijven die een breed scala aan beveiligingssystemen kunnen installeren voor hun klanten. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een beveiligingsmonteur het beste omschrijven als het installeren en onderhouden van verschillende soorten beveiligingssystemen. Omdat een beveiligingsmonteur te maken zal hebben met elektrotechnische installaties is het belangrijk dat een beveiligingsmonteur aangemerkt kan worden als allround elektromonteur. De inhoudelijke werkzaamheden van een beveiligingsmonteur kunnen verschillen per opdracht, echter hebben de werkzaamheden in alle gevallen wel te maken met het installeren en/of onderhouden van beveiligingssystemen. Daarnaast kan een beveiligingsmonteur verantwoordelijk zijn voor het adviseren van klanten en het uitleggen hoe een alarmsysteem precies werkt. Dit is belangrijk, omdat moderne alarmsystemen behoorlijk complex kunnen zijn. De inhoudelijke werkzaamheden van een beveiligingsmonteur kunnen wel verschillen per beveiligingsmonteur. Een beveiligingsmonteur kan ook alleen verantwoordelijk zijn voor het installeren en onderhouden van alarmsystemen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Beveiligingsmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Beveiligingsmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Beveiligingsmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Beveiligingsmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Beveiligingsmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl