Team Mijnzzp

Wat doet een Beveiliger openbaar vervoer?

Een beveiliger openbaar vervoer is verantwoordelijk voor de algemene veiligheid en ordehandhaving in het openbaar vervoer. In de meeste gevallen zal het gaan om zogenaamde risicolijnen of om beveiligingswerkzaamheden tijdens drukke evenementen, op momenten dat veel mensen gebruikmaken van het openbaar vervoer. Als beveiliger openbaar vervoer kan je te maken krijgen met alle vormen van openbaar vervoer, inclusief stations, zoals treinstations of tramstations. Over het algemeen beschikken vervoersdiensten zelf over handhavers, maar het is mogelijk dat er gebruikgemaakt wordt van externe beveiligers bij risicolijnen of grote drukke evenementen. De belangrijkste taak als beveiliger openbaar vervoer is het waken over de algemene veiligheid van mensen. Dit betreft niet alleen de veiligheid van passagiers, maar ook de veiligheid van verschillende medewerkers, zoals conducteurs, chauffeurs en winkelmedewerkers op de stations. Als beveiliger openbaar vervoer zal je over het algemeen werkzaam zijn op de grotere stations en tijdens drukke evenementen waar veel mensen op af komen. Het kan ook voorkomen dat je overlastgevers of overtreders, zoals zwartrijders staande moet houden. Vooral in de grote steden is er regelmatig overlast op stations en risicolijnen, waardoor mensen zich niet meer veilig voelen. Beveiligers die werkzaam zijn binnen het openbaar vervoer zijn over het algemeen goed zichtbaar voor het publiek om de mensen te laten zien dat ze aanwezig zijn. Door het effectief aanpakken van zwartrijders en overlastplegers dragen de beveiligers op een belangrijke manier bij aan de algemene veiligheid. Openbaarvervoerbedrijven en gemeentes beschikken over het algemeen over eigen handhavers, echter maken openbaarvervoerbedrijven en gemeentes gebruik van particuliere beveiligingsbedrijven als dat nodig mocht zijn. Dit betreft dus over het algemeen speciale risico trajecten en evenementen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Beveiliger openbaar vervoer

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Beveiliger openbaar vervoer

Wat is het salaris en tarief van een Beveiliger openbaar vervoer? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Beveiliger openbaar vervoer in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Beveiliger openbaar vervoer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Beveiliger openbaar vervoer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl