Bewaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bewaker?

Een bewaker is een persoon die belast is met bewaking. Bewaking heeft betrekking op de beveiliging en bewaking van goederen, personen en objecten tegen gevaar. Gevaar kan betrekking hebben op verschillende vormen van gevaar, omdat er verschillende vormen van gevaar bestaan zoals het gevaar op een ramp, het gevaar op een inbraak, het gevaar van alcoholmisbruik of bijvoorbeeld het gevaar op een misdaad of andere soort overtreding. Daarnaast is het zo dat niet alle mensen gevaar op dezelfde manier ervaren, waardoor gevaar ook als subjectief aangemerkt kan worden. Subjectiviteit heeft betrekking op het persoonlijk oordeel van mensen en de persoonlijke zienswijze van mensen. De specifieke taken waarvoor een bewaker verantwoordelijk is zal per beroep verschillen omdat er tegenwoordig veel verschillende soorten bewakers bestaan. In het kort kunnen we bewaken en beveiligen het beste omschrijven als een geheel van maatregelen die ingevoerd zijn om personen, goederen of gebouwen te bewaken. Bewaken maakt een belangrijk onderdeel uit binnen de beveiliging, maar er bestaan meer beroepen buiten de beveiliging die ook te maken hebben met bewaken. Bewaking kan bijvoorbeeld betrekking hebben op zorgmedewerkers, die belast zijn met het bewaken van patiënten. Daarnaast kan bewaking preventief ingezet worden om veiligheidsproblemen te voorkomen. In de meeste gevallen heeft bewaking juist betrekking op het voorkomen van ongecontroleerde risico's. Denk bijvoorbeeld aan brandwachten, die speciaal belast zijn met het voorkomen van rampen of ongelukken door het actief bewaken van werkzaamheden of objecten. Daarnaast kan bewaking betrekking hebben op het bewaken van personen binnen een instelling, zoals binnen een gevangenis of geestelijke instellingen. Eigenlijk kan iedereen wel aangemerkt worden als bewaker, omdat iedereen wel op een bepaalde manier te maken heeft met bewaking. Ook het oppassen op kinderen of dieren kan bijvoorbeeld aangemerkt worden als bewaken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bewaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Bewaker

Wat is het salaris en tarief van een Bewaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bewaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Bewaker zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Bewaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bewaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl