Nachtportier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Nachtportier?

Een nachtportier is een beveiliger en/of receptiemedewerker die in de nacht waakt over de lobby, wat betrekking kan hebben op verschillende soorten bedrijven en instellingen. Denk bijvoorbeeld aan hotels, ziekenhuizen en aan verpleeghuizen. Alle bedrijven en instellingen die in de nacht toegankelijk zijn maken over het algemeen gebruik van nachtportiers. Een nachtportier kan dus gezien worden als een beveiliger of toezichthouder, die toeziet op de algemene veiligheid in de nacht. Een andere belangrijke taak van een nachtportier is het informeren van gasten en bezoekers als ze in de nacht aankomen of vertrekken. Ook het regelmatig lopen van controlerondes behoort over het algemeen tot de werkzaamheden van een nachtportier. Andere werkzaamheden van een nachtportier kunnen zijn het bijhouden van de administratie met betrekking tot binnenkomende en/of vertrekkende gasten, zodat de ochtendploeg deze informatie kan verwerken. De functie nachtportier is verder niet eenduidig te omschrijven, omdat de werkzaamheden per bedrijf en instelling kunnen verschillen. Het beroep nachtportier heeft raakvlakken met het beroep receptionist, met het belangrijke verschil dat een nachtportier niet verantwoordelijk hoeft te zijn voor algemene administratieve werkzaamheden. Een nachtportier is juist verantwoordelijk voor het houden van toezicht op de algemene veiligheid van de aanwezige gasten en/of patiënten als het een zorginstelling betreft. Openbare gebouwen, zoals hotels en zorginstellingen, kunnen niet zonder een nachtportier die, afhankelijk van de specifieke werkomschrijving, aangemerkt kan worden als bewaker. Binnen grotere complexen kan er zelfs sprake zijn van meerdere bewakers, die allemaal verantwoordelijk zijn voor specifieke afdelingen. De werkzaamheden die een nachtportier uitvoert kunnen ook gezien worden als toegangsbeheersing, omdat het belangrijk is om te weten wie er in de nacht precies allemaal binnenkomt of juist vertrekt.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Nachtportier

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Nachtportier

Wat is het salaris en tarief van een Nachtportier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Nachtportier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Nachtportier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Nachtportier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl