Voetbalsteward

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Voetbalsteward?

Een voetbalsteward is een beveiligingsmedewerker en toezichtouder voor, tijdens en na voetbalwedstrijden. De belangrijkste taak van een voetbalsteward is het toezien op de algemene veiligheid van mensen en op eventueel wangedrag van voetbalsupporters. Tijdens de meeste voetbalwedstrijden binnen het betaald voetbal worden er tegenwoordig meerdere voetbalstewards ingezet om de veiligheid van mensen te kunnen garanderen. Een voetbalsteward is naast het toezien op het aanwezige publiek verantwoordelijk voor andere werkzaamheden, zoals het opvangen en het begeleiden van de bezoekers. Ook het controleren van bezoekers op de aanwezigheid van drank, drugs en mogelijke wapens behoort tot de werkzaamheden van een voetbalsteward. Deze maatregelen zijn allemaal genomen om overlast in het voetbalstadium te voorkomen. Supportersgeweld heeft tegenwoordig veel aandacht van voetbalclubs, omdat bij misstanden of mogelijk geweld de gevolgen voor voetbalclubs aanzienlijk kunnen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tijdelijk niet mogen ontvangen van bezoekers of aan het krijgen van boetes. Het zijn de voetbalstewards, die deze problemen moeten voorkomen. Daarnaast moet een voetbalsteward gezien worden als een servicemedewerker die mensen informeert. Over het algemeen is een voetbalsteward alleen werkzaam voor betaalde voetbalorganisaties. Vooral tijdens zogenaamde risicowedstrijden zijn er veel voetbalstewards werkzaam om ongeregeldheden te voorkomen. Tijdens voetbalwedstrijden houden voetbalstewards het publiek in de gaten op de tribunes, om snel in te kunnen grijpen als er ongeregeldheden ontstaan. Voetbal betreft het enige sportevenement, waarbinnen de inzet van stewards wettelijk geregeld is. Met andere woorden moet een voetbalsteward beschikken over een speciaal certificaat om te mogen werken als voetbalsteward.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Voetbalsteward

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Voetbalsteward

Welke opleiding is nodig om Voetbalsteward te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Voetbalsteward? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Voetbalsteward zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Voetbalsteward

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Voetbalsteward bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl