Verkeersleider

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Verkeersleider?

Een verkeersleider is iemand die verantwoordelijk is voor het organiseren en leiden van verkeer. Daarnaast kan een verkeersleider gezien worden als toezichtouder, die controleert of opgegeven instructies op de juiste manier opgevolgd en uitgevoerd worden. Het beroep verkeersleider is breed te noemen en komt in verschillende vormen voor. Denk bijvoorbeeld aan de luchtverkeersleiding, de treinverkeersleiding, de scheepsverkeersleiding, de militaire luchtverkeersleiding en aan de verkeersleiding voor de autosnelwegen. Al deze verschillende vormen van verkeersleiders vragen om specifieke vaardigheden en kennis. In het kort komen de werkzaamheden van een verkeersleider neer op het mogelijk maken van veilig verkeer waarbij ook efficiëntie een belangrijke rol speelt. Het beroep verkeersleider is een beroep met grote verantwoordelijkheden, omdat een verkeersleider gezien moet worden als veiligheidsmedewerker. De moeilijkheid en de verantwoordelijkheden van verkeersleiders verschillen wel per verkeersleider. Het zijn vooral de luchtverkeersleiders, die beschikken over grote verantwoordelijkheden. Als luchtverkeersleider verdien je een riant salaris, wat ook tot stand komt door de strenge eisen en grote verantwoordelijkheden, die je hebt als luchtverkeersleider. Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot luchtverkeersleider zal je minimaal over havo met wiskunde moeten beschikken. De opleiding tot luchtverkeersleider duurt ongeveer vijf jaar. De verschillende verkeersdiensten zijn in het leven geroepen om de veiligheid te kunnen waarborgen en om de efficiëntie van het verkeer te vergroten. De laatste jaren hebben verkeersleiders ook steeds meer te maken met milieumaatregelen. In alle gevallen moet een verkeersleider gezien worden als communicatieadviseur en toezichthouder, die voorkomt dat er ongelukken kunnen gebeuren. Het is niet zo dat een verkeersleider alleen werkzaam kan zijn voor de luchtverkeersleiding.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Verkeersleider

Wat is het salaris en tarief van een Verkeersleider? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verkeersleider in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Verkeersleider

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verkeersleider bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl