Touringcarchauffeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Touringcarchauffeur?

Een touringcarchauffeur is een chauffeur van een luxe autobus, die gebruikt worden voor personenvervoer. Touringcarbussen worden net als stadsbussen gebruikt voor het vervoeren van passagiers over korte afstanden, maar ook voor lange afstanden. Korte afstanden heeft meestal betrekking op binnenlandse werkzaamheden en lange afstanden op vakantiereizen. Een touringcar kan niet vergeleken worden met een stadsbus, omdat touringcars veel luxer en comfortabeler zijn. Daarnaast zijn touringcarbussen voorzien van een laadruimte onder de passagiers, waardoor de instap hoger is dan bij stadsbussen. Ook de aanwezigheid van een slaapcabine, toiletruimte, televisie, keuken en koelruimte is een verschil met stadsbussen. Als touringcarchauffeur ben je een buschauffeur, maar ben je niet werkzaam binnen het openbaar vervoer. De meeste touringcarchauffeurs zijn werkzaam binnen de hospitality branche. De inhoudelijke werkzaamheden van een touringcarchauffeur kunnen niet vergeleken worden met de werkzaamheden van een buschauffeur. Ook heeft een touringcarchauffeur langer contact met passagiers, omdat er langere afstanden gereden worden. Omdat een touringcarchauffeur regelmatig naar het buitenland reist komt het voor dat een touringcarchauffeur moet overnachten en niet thuis zal slapen. Net zo als vrachtwagens zijn touringcarbussen voorzien van een slaapcabine. Als touringcarchauffeur ben je in de meeste gevallen niet alleen werkzaam als buschauffeur. In veel gevallen kan een touringcarchauffeur ook aangemerkt worden als reisleider. Ook het fungeren als gids kan voorkomen als je werkzaam bent in de hospitality branche. Als touringcarchauffeur heb je een verantwoordelijke baan, omdat veiligheid een belangrijke rol speelt. Daarnaast is het belangrijk dat een touringcarchauffeur passagiers op een comfortabel manier weet te vervoeren. Het voorkomen van abrupte bewegingen is vooral bij oudere passagiers belangrijk.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Touringcarchauffeur

Wat is het salaris en tarief van een Touringcarchauffeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Touringcarchauffeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Touringcarchauffeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Touringcarchauffeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl