Postsorteerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Postsorteerder?

Een postsorteerder is een logistiek medewerker die verantwoordelijk is voor het sorteren van binnenkomende post op een postsorteercentrum. Als postsorteerder bestaan je werkzaamheden voornamelijk uit het invoeren van poststukken in een postsorteermachine en uit het handmatig verwerken van poststukken die niet gelezen kunnen worden door een postsorteermachine. Het niet automatisch verwerken van poststukken heeft meestal betrekking op poststukken die te groot zijn, of op poststukken waarvan het adres onleesbaar is. In dat soort gevallen zal een postsorteerder zelfstandig de post moeten verwerken. De werkzaamheden van een postsorteerder zijn niet moeilijk maar vragen wel om concentratievermogen en verantwoordelijkheidsgevoel, omdat post op de juiste bestemming moet aankomen. Als postsorteerder maak je dan ook een belangrijk onderdeel uit van de postbezorging. Sorteerwerkzaamheden zijn tegenwoordig grotendeels geautomatiseerd, echter zijn postsorteerders nog steeds onmisbaar, omdat machines niet alle handelingen kunnen uitvoeren. Een postsorteerder is niet alleen verantwoordelijk voor het sorteren van post, omdat een postsorteerder ook verantwoordelijk kan zijn voor andere werkzaamheden, zoals het verwisselen van de postbakken. Het beroep postsorteerder is populair te noemen, omdat de werkzaamheden gecombineerd kunnen worden met andere werkzaamheden. De meeste postsorteerders zijn dan ook werkzaam als parttime medewerker. Over het algemeen zal een postsorteerder voor zijn of haar werkzaamheden achter een sorteermachine staan. Meestal is een postsorteerder ook verantwoordelijk voor het inladen van gesorteerde post. Het inladen van post heeft betrekking op het in bakken doen van de post, zodat deze naar een andere afdeling gebracht kan worden voor verdere verwerking. Voor het beroep postsorteerder is het niet nodig dat je beschikt over een specifieke opleiding. Iedereen kan dan ook werkzaam zijn als postsorteerder.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Postsorteerder

Wat is het salaris en tarief van een Postsorteerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Postsorteerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Postsorteerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Postsorteerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl