Leerlingenvervoerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Leerlingenvervoerder?

Een leerlingenvervoerder is een taxichauffeur die verantwoordelijk is voor het vervoeren van scholieren. De werkzaamheden van een leerlingenvervoerder komen sterk overheen met de werkzaamheden van een gewone taxichauffeur, met het verschil dat het om scholieren gaat, die naar school gebracht worden. Ook het ophalen en naar huis brengen van scholieren behoort tot de werkzaamheden van de leerlingenvervoerder. Dat scholieren opgehaald worden met een taxibus is meestal nodig omdat de afstand naar school te groot is. Het wegbrengen en ophalen van scholieren valt onder de categorie besloten busvervoer. Ook het vervoeren van scholieren die een schooluitje of zwemles krijgen behoort tot de categorie besloten vervoer. Als leerlingenvervoerder kan je werkzaam zijn op een taxibusje of autobus. Een leerlingenvervoerder heeft te maken met vaste routes, waarbinnen verschillende scholieren opgehaald en weggebracht worden. Omdat een leerlingenvervoerder te maken heeft met jonge kinderen is het zo dat de meeste gemeentes aanvullende eisen stellen aan de taxichauffeur. Denk hierbij aan het bezitten van een EHBO-diploma en aan het kunnen overhandigen van een verklaring omtrent gedrag. Daarnaast kunnen gemeentes aanvullende voorwaarden stellen aan het voertuig waarmee scholieren opgehaald worden. Denk hierbij aan de verplichting om winterbanden te gebruiken en aan de verplichting dat er hulpmiddelen aanwezig moeten zijn in het voertuig. De regels waaraan leerlingenvervoerders moeten voldoen kunnen per gemeente verschillen. Het werken als leerlingenvervoerder moet bij je passen, omdat scholieren druk kunnen zijn. Met andere woorden moet een leerlingenvervoerder over de juiste instelling beschikken en stressbestendig zijn. Ook verantwoordelijkheidsgevoel is naast veiligheid een belangrijke competentie als we spreken van leerlingenvervoer. Er zijn veel leerlingenvervoerders werkzaam als parttime taxichauffeur.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Leerlingenvervoerder

Wat is het salaris en tarief van een Leerlingenvervoerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Leerlingenvervoerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Leerlingenvervoerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Leerlingenvervoerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl