Bezorger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bezorger?

Een bezorger heeft als taak goederen te bezorgen in opdracht voor een specifiek bedrijf. Daarom is het beroep niet vergelijken met het beroep van een algemene koerier die voor meerdere bedrijven bijvoorbeeld pakketjes bezorgd. Een bezorger voert opdrachten voor bezorging uit voor bedrijven als witgoedwinkels of voor een apotheek. Zo kan een bezorger ook maaltijdbezorger zijn voor een specifiek restaurant. De hoofdtaak van deze functie is het afleveren van een bestelling en dat kan een product zijn, maar ook medicijnen of een maaltijd. Het vervoer van de bestelling vindt op verschillende manieren plaats en is afhankelijk van de vervoersmiddelen die ter beschikking staan. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een bezorger van de fiets gebruikmaakt of van een elektrische fiets. In dit beroep is er echter ook sprake van bezorging op de scooter en van het afleveren van bestellingen per auto. De bezorger vertrekt doorgaans vanuit de vestiging waar het product vandaan komt. Daarbij wordt voorzien in het afleveradres en is de route naar het adres te volgen via de mobiele telefoon of ander apparaat. De functie brengt verantwoordelijkheid met zich mee, want het is de taak om de bestelling in correcte staat af te leveren. Het beroep van bezorger brengt met zich mee dat er aan het verkeer wordt deelgenomen. Bij het afleveren van de bestelling is het de bedoeling aan te bellen om de bestelling persoonlijk te overhandigen. Overigens zijn er in dit beroep allerlei soorten bestellingen om te bezorgen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk dat er sprake is van een vaste route om kranten te bezorgen. De functie is daarom ook breed en af te bakenen naar een specifieke functie die afhankelijk is van de concrete werkzaamheden. Er zijn dan ook verschillende links te leggen met andere en meer specifieke beroepen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Bezorger

Wat is het salaris en tarief van een Bezorger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bezorger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Bezorger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bezorger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl