Lader en losser

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Lader en losser?

Een lader en losser is verantwoordelijk voor het laden en lossen van vrachtwagens, bestelwagens, schepen, treinen of vliegtuigen. Daarnaast is het denkbaar dat een lader en losser verantwoordelijk is voor het uitvoeren van andere werkzaamheden, zoals magazijnwerkzaamheden. Welke werkzaamheden een lader en losser precies uitvoert, is afhankelijk van de werkgever. Als lader en losser zal je meestal een heftruck tot je beschikking hebben waarmee de lading verplaatst kan worden. Als lader en losser heb je een verantwoordelijk beroep, omdat transportschade voorkomen moet worden. Daarnaast kan een lader te maken hebben met lading, die in de juiste volgorde ingeladen moet worden. Het is niet zo dat een lader automatisch aangemerkt kan worden als logistiek medewerker, omdat de werkzaamheden van een logistiek medewerker verder gaan dan alleen het laden en lossen van voertuigen. Een ander belangrijk verschil is dat een lader niet werkzaam hoeft te zijn voor transportbedrijven. Denk bijvoorbeeld aan middenstanders of fabrikanten, die beschikken over een eigen opslagruimte. De werkzaamheden van een lader zijn verder niet moeilijk, echter moet een lader wel over verantwoordelijkheidsgevoel beschikken, omdat lading kostbaar kan zijn. Als lader zal je in veel gevallen zelfstandig werkzaam zijn, maar sta je wel onder toezicht van een leidinggevende, zoals een magazijnchef. Als lader zal je meestal te maken krijgen met computers, die aangeven welke goederen er klaargezet moeten worden voor transport. Binnenkomende goederen worden opgeslagen aan de hand van opgegeven werkorders. Andere werkzaamheden waarvoor een lader verantwoordelijk is, zijn het ontvangen van chauffeurs, het helpen van chauffeurs en het controleren van de vrachtbrieven. Het beroep lader moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een lader voor verschillende bedrijven werkzaam kan zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan het lossen en laden van auto's op zeeschepen of aan het laden en lossen van luchtvracht.

Lees verder...

Opleiding tot Lader en losser

Welke opleiding is nodig om Lader en losser te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Lader en losser? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Lader en losser

Wat is het salaris en tarief van een Lader en losser? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Lader en losser in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Lader en losser

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Lader en losser bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl