Opleiding tot Lader en losser

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingChauffeur Goederenvervoer (Mbo 2)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding lader (logistiek)

Er bestaan geen gerichte opleidingen voor het beroep lader. Het beroep lader behoort tot de logistiek, en de meest passende opleiding is de Mbo-opleiding logistiek medewerker. Deze opleiding kan gezien worden als de basisopleiding binnen de logistiek. Tijdens de opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school gaan voor de theorieles. Gedurende de opleiding zal je op verschillende momenten praktijkexamens moeten afleggen onder begeleiding van je leermeester. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor het verzamelen van goederen en deze verzendklaar maken, het ontvangen van goederen en ze op de juiste manier op slaan en het bijhouden van de administratie. Daarnaast kan het zo zijn dat je ook met een heftruck moet werken en hiervoor een diploma moet behalen.

Opleidingsduur en niveau lader (logistiek)

De Mbo-opleiding logistiek medewerker duurt over het algemeen twee jaar en is een Mbo-opleiding op niveau twee

Vervolgopleidingen lader (logistiek)

Na de Mbo-opleiding logistiek medewerker niveau twee kan je automatisch doorgroeien tot de vervolgopleiding logistiek teamleider op Mbo-niveau drie. Het is niet mogelijk om door te groeien tot een Hbo-opleiding met niveau twee. Daarnaast is het zo dat er redelijk veel logistiek medewerkers uiteindelijk vrachtwagenchauffeur willen worden.

Vooropleiding lader (logistiek)

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of een Mbo-diploma op niveau een. Daarnaast kan een havo of vwo opleiding meestal ook toegang bieden tot de opleiding. Wanneer je niet over de juiste opleidingen beschikt is het bij de meeste scholen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl