Opleiding tot Logistiek medewerker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingChauffeur Goederenvervoer (Mbo 2)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding logistiek medewerker

Wie een passende opleiding zoekt binnen de logistiek als logistiek medewerker zal al snel uitkomen bij de Mbo-opleiding logistiek medewerker, wat gezien kan worden als de basisopleiding binnen de logistiek. Tijdens deze opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school gaan voor de theorieles. Gedurende de opleiding zal je op verschillende momenten praktijkexamens moeten afleggen onder begeleiding van je leermeester. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor het verzamelen van goederen en ze verzendklaar te maken, het ontvangen van goederen en ze op de juiste manier op te slaan en het bijhouden van de administratie. Daarnaast kan het zo zijn dat je met een heftruck moet werken en hiervoor een diploma moet behalen.

Opleidingsduur en niveau logistiek medewerker

De Mbo-opleiding logistiek medewerker duurt over het algemeen twee jaar en is een Mbo-opleiding op niveau twee

Vervolgopleidingen logistiek medewerker

Na de Mbo-opleiding logistiek medewerker niveau twee kan je automatisch doorgroeien tot de vervolgopleiding logistiek teamleider op Mbo-niveau drie. Het is niet mogelijk om door te groeien tot een Hbo-opleiding met niveau twee. Daarnaast is het zo dat er redelijk veel logistiek medewerkers uiteindelijk vrachtwagenchauffeur willen worden.

Vooropleiding logistiek medewerker

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of een Mbo-diploma op niveau één. Daarnaast kan een havo of vwo opleiding meestal toegang bieden tot de opleiding. Wanneer je niet over de juiste opleidingen beschikt is het bij de meeste scholen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl