Logistiek medewerker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Logistiek medewerker?

Logistiek medewerker c.q. expeditiemedewerker is een algemene benaming voor vaklieden die werkzaam zijn binnen een magazijn van een distributiecentrum. Distributiecentrums komen op veel verschillende manieren voor bij verschillende soorten bedrijven. Als logistiek medewerker ben je over het algemeen werkzaam voor bedrijven die actief zijn binnen de transportsector. Daarnaast kunnen andere soorten bedrijven gebruik maken van logistiek medewerkers, zoals groothandelsbedrijven. De inhoudelijke werkzaam van een logistiek medewerker bestaan onder andere uit het coördineren van inkomende en uitgaande goederenstromen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende werkzaamheden, zoals aan het lossen van goederen, het ordenen van goederen, het inventariseren van goederen en het beladen van vrachtwagens. De specifieke werkzaamheden als logistiek medewerker kunnen wel per bedrijf verschillen en zijn verder niet eenduidig aan te geven. Omdat de meeste distributiecentrums groot zijn werken er over het algemeen meerdere logistiek medewerkers binnen een distributiecentrum, die allemaal verschillende werkzaamheden kunnen uitvoeren binnen de organisatie. De meeste logistiek medewerkers hebben specifieke taken en verantwoordelijkheden, maar dit kan wel per bedrijf verschillen. Een andere benaming voor logistiek medewerker kan ook zijn de benaming magazijnmedewerker. Er bestaat verder geen echt verschil tussen distributiecentrums en magazijnen, behalve dat distributiecentrums over het algemeen heel groot zijn. Een magazijn kan ook kleiner van omvang zijn. Daarnaast worden binnen distributiecentrums over het algemeen goederen opgeslagen als tussenpersoon.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Logistiek medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Logistiek medewerker

Welke opleiding is nodig om Logistiek medewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Logistiek medewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Logistiek medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Logistiek medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Logistiek medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl