Logistiek medewerker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Logistiek medewerker?

Een logistiek medewerker is verantwoordelijk voor uitvoerende en organisatorische werkzaamheden binnen een distributiecentrum of magazijn. Als logistiek medewerker ben je werkzaam voor bedrijven die actief zijn binnen de transportsector. Daarnaast kan een logistiek medewerker werkzaam zijn voor bedrijven die te maken hebben met logistieke processen, zoals groothandels, fabrikanten of winkelketens. De inhoudelijke werkzaam van een logistiek medewerker bestaan uit het coördineren van inkomende en uitgaande goederenstromen. Denk hierbij aan het laden en lossen van goederen, het ordenen van goederen, het inventariseren van goederen en aan het beladen van vrachtwagens. De specifieke werkzaamheden van een logistiek medewerker kunnen wel per organisatie verschillen en zijn verder niet eenduidig aan te geven. Omdat de meeste distributiecentrums groot zijn werken er meestal meerdere logistiek medewerkers, die verschillende werkzaamheden uitvoeren. De meeste logistiek medewerkers hebben specifieke taken en verantwoordelijkheden, maar dit kan per organisatie verschillen. Een andere benaming voor logistiek medewerker is magazijnmedewerker, echter hoeft een logistiek medewerker niet werkzaam te zijn binnen een magazijn. Er bestaat verder geen verschil tussen distributiecentrums en magazijnen, behalve dat distributiecentrums groot zijn. Een ander belangrijk verschil is dat binnen distributiecentrums goederen opgeslagen worden die afkomstig kunnen zijn van verschillende toeleveranciers. In de meeste gevallen zal een logistiek medewerker aangemerkt moeten worden als allround medewerker, die inzetbaar is voor alle voorkomende werkzaamheden. Denk hierbij aan het rijden op de heftruck, het verzamelen van orders, het bijhouden van de administratie, het inpakken van goederen en aan het laden en lossen van goederen. Ook het verzendklaar maken van bestellingen behoort tot de werkzaamheden van een logistiek medewerker.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Logistiek medewerker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Logistiek medewerker

Welke opleiding is nodig om Logistiek medewerker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Logistiek medewerker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Logistiek medewerker

Wat is het salaris en tarief van een Logistiek medewerker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Logistiek medewerker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Logistiek medewerker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Logistiek medewerker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl