Importeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Importeur?

Een importeur is een economische agent die goederen importeert vanuit het buitenland naar Nederland. Als importeur koop je in de meeste gevallen zelfstandig goederen in bij buitenlandse leveranciers, om ze vervolgens met een bepaalde winstmarge door te verkopen. Een importeur kan diverse soorten goederen importeren, zoals etenswaren, machines of consumentengoederen. Geïmporteerde goederen kunnen doorverkocht worden, zoals ze zijn bij aankomst, of ze kunnen verder bewerkt worden, afhankelijk van de soort goederen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan deel-fabricaten, die nog een bepaalde behandeling moeten ondergaan voordat ze verkocht kunnen worden. Een van de belangrijkste taken van een importeur is het maken van juiste en duidelijke afspraken. Deze afspraken hebben ook betrekking op mogelijke wet- en regelgeving waarmee een importeur te maken krijgt. Niet alle goederen mogen zomaar geïmporteerd worden. Professionele importeurs maken dan ook bijna allemaal gebruik van importeurs-contracten, zodat alle partijen precies weten wat ze kunnen verwachten. In een importeurs-contract staat onder andere wat de rechten en plichten zijn van de importeur en van de verkopende partij. Daarnaast worden er meestal andere belangrijke afspraken opgenomen, zoals mogelijke exclusiviteit, concurrentiebeding en mogelijke vertegenwoordigingsgebied. Het beroep importeur moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat eigenlijk iedereen aangemerkt kan worden als importeur als er goederen vanuit het buitenland geïmporteerd worden. Professionele importeurs kunnen ook aangemerkt worden als handelaren die veel goederen importeren vanuit het buitenland. Wat een importeur precies importeert is geheel afhankelijk van de branche waarbinnen de importeur werkzaam is.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Importeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Importeur

Welke opleiding is nodig om Importeur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Importeur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Importeur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Importeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Importeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl