Autohandelaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Autohandelaar?

Een autohandelaar is een handelaar die auto's koopt om ze vervolgens te verkopen met winst. Als autohandelaar heb je over het algemeen te maken met particulieren en autodealers. Door het grootschalig inkopen en het goed onderhandelen kan een autohandelaar zijn marges halen. Als autohandelaar is het belangrijk dat je goed kan onderhandelen en dat je weet waar de voordelen te halen zijn. Er bestaan verschillende autohandelaren, omdat niet alle autohandelaren op dezelfde manier werken. De meeste autohandelaren zoeken door heel Europa naar auto's voor de handel. Door gunstige belastingmaatregelen kan het financieel aantrekkelijk zijn om auto's in te voeren of juist te exporteren. Dit doet een autohandelaar met het doel om hiermee geld te verdienen. Als autohandelaar is het belangrijk dat je over voldoende kennis beschikt van autoprijzen en wet- en regelgeving. Wet- en regelgeving heeft vooral betrekking op de belastingregels waarmee een autohandelaar te maken krijgt als auto's ingevoerd of uitgevoerd worden. Door deze belasting worden de auto's duurder, wat direct van invloed is op de verkoopprijs. Het beroep autohandelaar is een beroep waarbij de nodige vakkennis van de automobielbranche komt kijken, omdat redelijk veel autohandelaren auto's inkopen zonder dat ze eerst proefritjes maken of auto's bekijken. Als autohandelaar zal het vroeg of laat voorkomen dat je een miskoop doet, omdat autohandelaren veel auto's inkopen. Hoeveel risico een autohandelaar neemt kan per autohandelaar verschillen. Het inkopen van oude auto's kan niet zomaar vergeleken worden met het inkopen van bijna nieuwe auto's. De meeste autohandelaren zijn aangesloten bij handelsplatforms, waarop autodealers ingekochte of nog in te kopen auto's kunnen aanbieden. Hierop kunnen autohandelaren direct reageren door het doen van een bod. Op deze manier weet een autoverkoper ongeveer de prijs, die geboden kan worden voor een inruilauto.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Autohandelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Autohandelaar

Welke opleiding is nodig om Autohandelaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Autohandelaar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Autohandelaar zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Autohandelaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Autohandelaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl