Team Mijnzzp

Wat doet een Monteur voertuigelektronica?

Een monteur voertuigelektronica is een elektrotechnicus, die verantwoordelijk is voor het inbouwen van verschillende elektrotechnische installaties. Denk hierbij aan navigatiesystemen, radio's, camera's, alarmsystemen, mobilofoons en aan volgsystemen. Daarnaast kan een monteur voertuigelektronica verantwoordelijk zijn voor het aanpassen of repareren van voertuigelektronica. Het inbouwen van voertuigelektronica betreft specialistische werkzaamheden, die overgelaten moeten worden aan de juiste vaklieden, omdat voertuigelektronica complex is. Ook het verhelpen van eventuele storingen kan in de meeste gevallen het beste overgelaten worden aan gespecialiseerde monteurs. De meeste garagehouders en particulieren die te maken krijgen met voertuigelektronica besteden de werkzaamheden uit. Dit is het geval, omdat de meeste automonteurs en particulieren niet over voldoende kennis beschikken van voertuigelektronica. Daarnaast is het zo dat de meeste verzekeringsmaatschappijen verlangen dat voertuigelektronica door erkende bedrijven ingebouwd wordt. Dit is vooral van toepassing als we spreken van alarmsystemen en volgsystemen. Het inbouwen van een radio is voor de meeste mensen geen probleem, echter is dit wel het geval bij de complexere systemen. Het is in alle gevallen belangrijk dat voertuigelektronica op de juiste manier ingebouwd wordt om storingen of kortsluiting te voorkomen. Als monteur voertuigelektronica zal je veel te maken krijgen met voertuigen, die gedeeltelijk gestript moeten worden om alle bekabeling te kunnen aanbrengen. Het is niet zo dat een monteur voertuigelektronica alleen te maken heeft met auto's. Denk bijvoorbeeld ook aan bedrijfswagens, mobiele werktuigen, campers, caravans, motoren en bussen. Als monteur voertuigelektronica is het belangrijk om volgens de voorschriften te werken. Dit heeft niet alleen betrekking op het functioneren van de apparatuur, maar ook op de garantie van het voertuig.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Monteur voertuigelektronica

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Monteur voertuigelektronica

Wat is het salaris en tarief van een Monteur voertuigelektronica? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Monteur voertuigelektronica in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Monteur voertuigelektronica zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Monteur voertuigelektronica

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Monteur voertuigelektronica bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl