Autoverkoper

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Autoverkoper?

Een autoverkoper is een commercieel medewerker, die over het algemeen in vaste dienst werkzaam is voor een autodealer of ander soort autohandelaar. Een autoverkoper werkt meestal tegen een vast loon met daarop toeslagen als de autoverkoper een bepaalde omzet weet te behalen. Op deze manier weet de garagehouder dat de een autoverkoper zijn best zal doen. Als autoverkoper is het belangrijk dat je over een commerciële instelling beschikt, omdat het doel als autoverkoper is het verkopen van auto's. Het op een goede manier kunnen verkopen van auto's is deels iets wat aangeleerd kan worden, maar de meeste autoverkopers zijn van nature al gepassioneerde verkopers en beschikken dus over een goede commerciële instelling. Als je beschikt over een commerciële instelling en voldoende passie voor de autobranche zal het beroep autoverkoper bij je passen. Als autoverkoper moet je weten hoe onderhandelingen gevoerd worden en is het erg belangrijk dat je klanten kunt aanvoelen. Een goede autoverkoper weet wanneer er een deal gesloten kan worden en wanneer dit niet het geval is. Deze kennis ontstaat deels door het opdoen van ervaring als autoverkoper, maar bestaat ook uit inzicht. Het beroep autoverkoper is een mooi beroep, echter is het beroep autoverkoper wel aan te merken als een redelijk zwaar beroep, omdat resultaten wel degelijk tellen als autoverkoper. Als een autoverkoper niet voldoende auto's verkoopt zal de autoverkoper over het algemeen niet lang werkzaam zijn als autoverkoper voor de betreffende autodealer. Het beroep autoverkoper zal dan ook niet voor iedereen geschikt zijn, omdat de verkoopwereld, waarbinnen een autoverkoper werkzaam is, redelijk hard te noemen is. Als autoverkoper werk je over het algemeen binnen een team van verschillende verkopers, die allemaal proberen hun omzetdoelstellingen te behalen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Autoverkoper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Autoverkoper

Welke opleiding is nodig om Autoverkoper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Autoverkoper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Autoverkoper

Wat is het salaris en tarief van een Autoverkoper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Autoverkoper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Autoverkoper zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl