Autoverkoper

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Autoverkoper?

Een autoverkoper is een commercieel medewerker die vaak in vaste dienst is bij een dealer of ander soort autohandelaar. Een autoverkoper werkt meestal tegen een vast loon met daarop toeslagen als de verkoper een bepaalde omzet weet te behalen. Op deze manier weet de garagehouder zeker dat de een verkoper zijn best doet. Als autoverkoper is het belangrijk dat je over een commerciële instelling beschikt, omdat het doel als autoverkoper is het verkopen van auto's. Het op een goede manier verkopen van auto's is deels iets wat aangeleerd kan worden, maar de meeste autoverkopers zijn ook van nature al gepassioneerde verkopers. Als je beschikt over kennis en passie zal het beroep autoverkoper zeker bij je passen. Als autoverkoper moet je weten hoe onderhandelingen gevoerd worden en moet je klanten aan kunnen voelen. Een goede autoverkoper weet wanneer er een deal gesloten kan worden en wanneer dit niet het geval is. Deze kennis ontstaat deels door het opdoen van ervaring als autoverkoper, maar bestaat ook uit inzicht.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Autoverkoper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Autoverkoper

Welke opleiding is nodig om Autoverkoper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Autoverkoper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Autoverkoper

Wat is het salaris en tarief van een Autoverkoper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Autoverkoper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Autoverkoper zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl