Autoverkoper

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Autoverkoper?

Een autoverkoper is een commercieel medewerker die werkzaam is voor een merkdealer of ander soort garage. Een autoverkoper werkt tegen een vast loon met daarop toeslagen als de autoverkoper een bepaalde omzet weet te behalen. Op deze manier weet de garagehouder dat de autoverkoper zijn best zal doen. Als autoverkoper is het belangrijk dat je over een commerciële instelling beschikt, omdat het doel is het verkopen van auto's. Het op een goede manier kunnen verkopen van auto's is deels iets wat aangeleerd kan worden, maar de meeste autoverkopers zijn van nature al gepassioneerde verkopers en beschikken over een sterke commerciële instelling. Als je beschikt over een commerciële instelling en voldoende passie voor de autobranche zal het beroep autoverkoper bij je passen. Als autoverkoper moet je weten hoe onderhandelingen gevoerd worden en is het belangrijk dat je klanten kunt aanvoelen. Een goede autoverkoper weet wanneer er een deal gesloten kan worden en wanneer dit niet het geval is. Deze kennis ontstaat deels door het opdoen van ervaring, maar bestaat ook uit inzicht. Het beroep autoverkoper is een mooi beroep, echter is het beroep wel aan te merken als redelijk zwaar beroep, omdat resultaten wel tellen als autoverkoper. Als een autoverkoper niet voldoende auto's verkoopt, zal de autoverkoper niet lang werkzaam zijn voor een autodealer. Het beroep autoverkoper is dan ook niet voor iedereen geschikt, omdat de verkoopwereld waarbinnen een autoverkoper werkt, redelijk hard te noemen is. Als autoverkoper werk je over het algemeen binnen een team van verschillende verkopers, die allemaal proberen hun omzetdoelstellingen te behalen. Als autoverkoper ben je verantwoordelijk voor het adviseren van klanten, het opmaken van offertes, het bestellen van auto's bij de fabrikant, het afleveren van auto's en voor het uitleggen van alle opties aan klanten bij aflevering.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Autoverkoper

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Autoverkoper

Welke opleiding is nodig om Autoverkoper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Autoverkoper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Autoverkoper

Wat is het salaris en tarief van een Autoverkoper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Autoverkoper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Autoverkoper zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Autoverkoper

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Autoverkoper bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl