Opleiding tot Autoverkoper

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingVerkoper Detailhandel (Mbo 2)
VooropleidingVmbo-diploma, Havo of Vwo
VervolgopleidingFiliaalmanager (Mbo 4)
VervolgopleidingVerkoopmanager Mobiliteitsbranche (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Verkoopmedewerker showroom

Wie graag autoverkoper wil worden kan uit verschillende opleidingen kiezen die doorgaans allemaal op Mbo-niveau zijn, zoals de Mbo-opleiding verkoopmedewerker showroom en de Mbo-opleiding technisch specialist personenauto's. De Mbo-opleiding verkoopmedewerker showroom is de meest gerichte opleiding als verkoper. De Mbo-opleiding technisch specialist personenauto's is meer gericht op het vak automonteur. De Mbo-opleiding technisch specialist personenauto's is een Mbo-opleiding niveau vier, waarbinnen ook verkoop een rol zal spelen, evenals het kunnen adviseren van klanten. De Mbo-opleiding verkoopmedewerker showroom is een Mbo-opleiding op niveau drie, maar wel specifiek gericht op de verkoop. De Mbo-opleiding verkoopmedewerker showroom behoort tot de verkoop- en commerciële sector. Daarnaast is een Hbo-opleiding als autoverkoper niet ondenkbaar. In de meeste gevallen zal het dan gaan om een vestigingsmanager, die meerdere verkopers aanstuurt. Gedurende de Mbo-opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken bij een garage met showroom en één dag in de week theorieles volgen op school. Tijdens de opleiding zal je onder begeleiding staan van een leermeester, die probeert om je alle kneepjes van de verkoopbranche bij te brengen. Overigens is het niet zo dat je gedurende deze opleiding verplicht bij een garagebedrijf of autohandelaar hoeft te werken, omdat er natuurlijk ook andere bedrijven bestaan met een showroom. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je leert hoe je commercieel moet zijn en hoe je precies moet verkopen.

Opleidingsduur en niveau Verkoopmedewerker showroom

De Mbo-opleiding verkoopmedewerker showroom zal over het algemeen twee tot vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen Verkoopmedewerker showroom

Na de Mbo-opleiding verkoopmedewerker showroom niveau drie bestaan er voldoende vervolgopleidingen, zoals de Mbo-opleiding afdelingsmanager en de Mbo-opleiding filiaalmanager op niveau vier. Het is niet mogelijk om automatisch door te groeien tot een Hbo-opleiding wanneer je beschikt over een Mbo-diploma niveau drie. Wie een Hbo-opleiding wil volgen zal dus eerst een Mbo-opleiding op niveau vier moeten afronden.

Vooropleiding Verkoopmedewerker showroom

De meeste vakscholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of gelijkwaardige opleiding, zoals enkele jaren havo of vwo. Over het algemeen zullen de meeste studenten eerst kiezen voor de Mbo-opleiding verkoper op niveau twee, waarna ze automatisch door groeien tot de Mbo-opleiding verkoopmedewerker showroom niveau drie.

Mijnzzp.nl