Opleiding tot Autohandelaar

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingServiceadviseur Mobiliteitsbranche (Mbo 3)
VooropleidingVmbo-diploma, Havo of Vwo
VervolgopleidingCommerciële Economie (Hbo)
VervolgopleidingWerktuigbouwkunde (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding verkoopmanager mobiliteitsbranche

Voor het beroep autohandelaar zijn in principe geen opleidingen nodig, omdat het in de meeste gevallen zal gaan om een zelfstandig werkende autohandelaar. Maar een gedegen opleiding is wel aan te raden, zoals de Mbo-opleiding verkoopmanager mobiliteitsbranche of een andere Mbo-opleiding gericht op de verkoop. Het beroep autohandelaar heeft veel weg van een autoverkoper, maar is niet helemaal het zelfde omdat een autoverkoper meestal in loondienst is van bijvoorbeeld een autodealer. De autohandelaar werkt meestal als zelfstandig ondernemer. Tijdens de Mbo-opleiding verkoopmanager mobiliteitsbranche leer je alle kneepjes van de verkoopbranche kennen, zoals het voeren van verkooponderhandelingen of inkooponderhandelingen. Ook zal er veel aandacht zijn voor een goede commerciële instelling en je communicatieve vaardigheden als handelaar, die overigens zeer belangrijk zijn. Wie zelf autohandelaar wil worden doet er verstandig aan om eerst enkele jaren ervaring op te bouwen, zodat je voldoende praktijkervaring bezit als handelaar. Ook het voeren van goede onderhandelingsgesprekken is iets wat geleerd zal moeten worden, door het opdoen van de nodige ervaring. Als autohandelaar draait alles om de inkoop en verkoop met de juiste marges, die alleen bereikt kunnen worden door scherpe onderhandelingen.

Opleidingsduur en niveau verkoopmanager mobiliteitsbranche

De Mbo-opleiding verkoopmanager mobiliteitsbranche zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen verkoopmanager mobiliteitsbranche

Na de Mbo-opleiding verkoopmanager mobiliteitsbranche niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een geschikte Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding commerciële economie of de Hbo-opleiding Werktuigbouwkunde. Wanneer je beschikt over de juiste vooropleidingen is het over het algemeen mogelijk om een Hbo-opleiding binnen drie jaar af te ronden.

Vooropleiding verkoopmanager mobiliteitsbranche

De meeste vakscholen verwachten minimaal een Mbo-diploma op niveau twee of drie voordat je mag deelnemen aan de Mbo-opleiding verkoopmanager mobiliteitsbranche niveau vier. Wanneer je beschikt over een andere opleiding of diploma is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl