Automonteur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Automonteur?

Een automonteur is een vakman of vakvrouw die zich gespecialiseerd heeft in het repareren en onderhouden van auto's. Een auto heeft regelmatig onderhoud nodig, om te kunnen garanderen dat de auto blijft functioneren zoals een auto behoort te functioneren. Hoe vaak een auto precies onderhoud nodig heeft is afhankelijk van het gebruik van de betreffende auto en de fabrieksopgave. Een automonteur is over het algemeen werkzaam voor een autodealer en heeft veel kennis van een bepaald merk. Tegenwoordig komt hier ook een deel software bij kijken, omdat moderne auto's veel gebruik maken van computersystemen. Een automonteur zal dan ook regelmatig te maken hebben met computersystemen om bepaalde foutmeldingen te kunnen vinden. In veel gevallen zal een automonteur een auto aan een computer hangen, zodat hij of zij alle foutmeldingen kan uitlezen. Aan de hand van deze foutmeldingen kan de automonteur in de meeste gevallen op een goede manier inschatten welke onderdelen precies vervangen moeten worden. Daarnaast zal een automonteur zelfstandig onderzoek moeten uitvoeren, omdat niet alle problemen zomaar met een computer gevonden kunnen worden. Het beroep automonteur heeft een grote aantrekkingskracht op jongeren, omdat het vakgebied alles met techniek en auto's te maken heeft. Als automonteur bestaan er diverse specialisaties, die voor een groot deel zullen bepalen welke werkzaamheden je precies uitvoert en waar je precies werkzaam bent als automonteur. Daarnaast kan je als allround automonteur doorgroeien tot Apk-keurmeester door het volgen van extra opleidingen. Technisch inzicht en zelfstandigheid zijn twee belangrijke woorden bij het beroep automonteur. Een andere benaming voor automonteur is tegenwoordig ook wel autotechnicus.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Automonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Automonteur

Welke opleiding is nodig om Automonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Automonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Automonteur

Wat is het salaris en tarief van een Automonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Automonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Automonteur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl