Automonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Automonteur?

Een automonteur is een monteur en technicus, die zich gespecialiseerd heeft in het onderhouden en repareren van auto's. Een auto heeft regelmatig onderhoud nodig, om te kunnen garanderen dat de auto blijft functioneren zoals een auto behoort te functioneren. Hoe vaak een auto onderhoud nodig heeft, is afhankelijk van het gebruik en de fabrieksopgave. Als automonteur kan je met verschillende automerken te maken krijgen of heb je te maken met een vast automerk. Als je te maken hebt met een vast automerk ben je werkzaam voor een merkdealer. Tegenwoordig kunnen automonteurs ook aangemerkt worden als technicus, omdat moderne auto's gebruikmaken van software. Een automonteur zal regelmatig te maken hebben met computersystemen om foutmeldingen te kunnen uitlezen. Aan de hand van deze foutmeldingen kan de automonteur in de meeste gevallen inschatten welke onderdelen vervangen moeten worden. Daarnaast moet een automonteur zelfstandig onderzoek kunnen uitvoeren, omdat niet alle foutmeldingen zomaar met een computer gevonden kunnen worden. Het beroep automonteur heeft een grote aantrekkingskracht op jongeren, omdat het vakgebied alles met techniek en auto's te maken heeft. Als automonteur bestaan er verschillende specialisaties, die voor een groot deel zullen bepalen welke werkzaamheden je uitvoert en waar je werkzaam bent als automonteur. Daarnaast kan een ervaren automonteur doorgroeien tot Apk-keurmeester door het volgen van extra opleidingen. Technisch inzicht en zelfstandigheid zijn twee belangrijke woorden voor een we spreken van het beroep automonteur. Een automonteur moet in staat zijn om de meest complex storingen te kunnen verhelpen. Ook het vervangen van lagers, zuigers of turbo's mag voor een automonteur geen probleem zijn. Dit is wel afhankelijk van de leeftijd van de auto, omdat sommige kostbare reparaties economisch gezien niet rendabel zijn. Een andere benaming voor automonteur is tegenwoordig autotechnicus.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Automonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Automonteur

Welke opleiding is nodig om Automonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Automonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Automonteur

Wat is het salaris en tarief van een Automonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Automonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Automonteur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Automonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Automonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl