Automonteur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Automonteur?

Een automonteur repareert en onderhoudt auto's. Een auto heeft regelmatig onderhoud nodig. Hoe vaak dit nodig is, ligt aan het gebruik van de auto en de fabrieksopgave. Een automonteur werkt vaak bij een dealer en heeft veel kennis van een bepaald merk. Vandaag de dag komt hier ook een deel software bij kijken. De auto wordt aan de computer gehangen en de monteur kan precies zien welke foutmeldingen er zijn. Aan de hand van deze gegevens weet de monteur vaak al wat er vervangen dient te worden. Het beroep automonteur heeft een grote aantrekkingskracht op jongeren, omdat het vakgebied alles met techniek en auto's te maken heeft. Als automonteur bestaan er diverse specialisaties die voor een groot deel zullen bepalen welke werkzaamheden je precies uitvoert en waar je precies werkzaam bent als automonteur. Daarnaast kan je als allround automonteur doorgroeien tot Apk-keurmeester door het volgen van extra opleidingen. Technisch inzicht en zelfstandigheid zijn twee belangrijke woorden bij het beroep automonteur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Automonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Automonteur

Welke opleiding is nodig om Automonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Automonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Automonteur

Wat is het salaris en tarief van een Automonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Automonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Automonteur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl