Automonteur

Boekhoudsoftware voor een Automonteur

Boekhoudsoftware vergelijken

Team Mijnzzp

Boekhoudprogramma Automonteur

Een goed en compleet boekhoudprogramma uitzoeken als zzp Automonteur is belangrijk. Het boekhoudprogramma moet daarnaast bij jouw bedrijf passen. Online boekhouden is vandaag de dag de norm, wanneer we het hebben over zelfstandig ondernemers. De meeste zzp'ers kiezen dan ook voor een online boekhoudprogramma. Online boekhoudsoftware maakt de zzp boekhouding een stuk eenvoudiger en ook sneller. Ook zul je veel minder vergissingen maken tijdens het boekhouden. De verschillende boekhoudprogramma's zijn voor een bepaalde periode met een demoversie gratis uit te proberen als Automonteur. Wij proberen op deze pagina de veelgestelde vragen te beantwoorden. Online boekhoudprogramma's vergelijken is slim als Automonteur.

Beste boekhoudprogramma branche Autobranche en Rijles

Inhoudsopgave
Boekhoudprogramma Automonteur
Beste boekhoudprogramma branche Autobranche en Rijles
Overzicht boekhoudprogramma's voor zzp'ers
Starten met de boekhouding Automonteur
Wat is het makkelijkste boekhoudprogramma voor een Automonteur?
Boekhouding doen als Automonteur
Veiligheid in de cloud boekhouden
Boekhoudsoftware vergelijken
Online boekhoudprogramma eenmanszaak Automonteur
Eenvoudig boekhoudprogramma Automonteur
Boekhoudprogramma's vergelijken als Automonteur
Vrijblijvend boekhoudprogramma's vergelijken voor starters
Beste boekhoudprogramma Automonteur
Online boekhoudhulp zzp Automonteur
Open source software boekhouden
Voordelen Automonteur online boekhoudprogramma
Debiteurenbeheer als Automonteur
Geen boekhouder of accountant als Automonteur meer nodig
Btw-aangifte Automonteur
Automatische btw-aangifte doen als Automonteur
Verschillende btw-tarieven Automonteur
Beste boekhoudsoftware Automonteur
Overzichtelijk bankmutaties bijhouden
Enkele voordelen van een boekhoudpakket zijn:
Hoe een goedkoop boekhoudprogramma uitkiezen als zzp Automonteur?
Verschillende boekhoudpakketten uitproberen
Goed boekhoudprogramma Automonteur
Beste online boekhoudprogramma voor de urenregistratie als Automonteur
Boekhoudpakket Automonteur
Aanbieders boekhoudprogramma's vergelijken
Automonteur boekhoudprogramma op prijs vergelijken
Vanaf prijzen boekhoudprogramma Automonteur
FAQ
Wat is het beste boekhoudprogramma voor een Automonteur?
Automonteur aangifte inkomstenbelasting boekhoudprogramma
Wat kost een boekhouder als zzp Automonteur?
Boekhoudkosten Automonteur
Zijn er ook reviews beschikbaar?
Boekhoudprogramma zzp Automonteur
Gratis boekhoudprogramma Automonteur
Betrouwbaar boekhouden starters als Automonteur
Is online boekhouden verplicht?
Jaarrekening Automonteur
Boekhoudprogramma kopen als zzp'er
Automonteur boekhoudprogramma vergelijken
Beste boekhoudprogramma's vergelijken Automonteur

Overzicht boekhoudprogramma's voor zzp'ers

Financieel verslag aan het makenHet bovenstaande complete overzicht geeft een duidelijk beeld van de beste software. De beste boekhoudsoftware voor een zzp Automonteur moet online en offline service aanbieden en een goed gevoel geven wanneer je ermee werkt. Met andere woorden moet het makkelijkste boekhoudprogramma verschillende voordelen bieden om makkelijker te kunnen werken. Wanneer je een online boekhoudprogramma gebruikt als zzp Automonteur, is het niet de bedoeling dat je de boekhouding alsnog aan een boekhouder moet overlaten. Online boekhouden is tegenwoordig de norm en maakt het bijhouden van een nauwkeurige boekhouding mogelijk. Hiervoor heb je wel een online boekhoudprogramma nodig als startende ondernemer. Gratis online boekhouden met een boekhoudprogramma is overigens niet mogelijk. Het is slim om de online boekhoudprogramma's vergelijken als zzp'er. Er zijn verschillende soorten boekhoudprogramma's voor zzp'ers. Zo kom uiteindelijk je tot de beste online boekhoudprogramma's. Het gebruikersgemak is een belangrijk punt om op te vergelijken.

Starten met de boekhouding Automonteur

Administratie online aan het bekijkenDirect starten zonder boekhoudkennis is als zzp Automonteur mogelijk. En heb je een vraag, dan is er op verschillende manieren extra ondersteuning mogelijk. Voldoende back-up is wel doorslaggevend wanneer we hebben over de financiële administratie. Als zelfstandig ondernemer kan de administratie soms complex worden en boven je hoofd groeien.

Wat is het makkelijkste boekhoudprogramma voor een Automonteur?

Een eenvoudig boekhoudpakket voor zzp'ers moet in de cloud werken en betrouwbaar zijn. Door regelmatige back-ups hoef je nooit bang te zijn dat je financiële administratie verloren gaat of in verkeerde handen terechtkomt. Op onze vergelijkingspagina hebben wij de beste boekhoudprogramma's opgenomen die geschikt zijn voor zzp'ers en die in de cloud werken. De meeste online boekhoudprogramma's zijn speciaal ontwikkeld voor zzp'ers en freelancers. Hierdoor is het boekhouden tegenwoordig een stuk sneller geworden.

Boekhouding doen als Automonteur

Het is van groot belang voor zzp'ers om de boekhouding op de juiste manier bij te houden. De boekhoudkundige taken moeten dan ook zeker niet onderschat worden als zzp'er. Denk bijvoorbeeld aan het doen van de btw-aangiftes en aan het inboeken van alle facturen. Er zijn nog steeds zzp'ers waarbij de btw-aangiftes regelmatig fout gaan. Dit is vandaag de dag helemaal niet meer nodig. Andere zzp'ers gebruik ook de mogelijkheid van online boekhouden. Deze software is speciaal ontwikkeld om de complete facturering te verzorgen en nog veel meer. Hiermee kun je dus een nauwkeurige boekhouding opzetten. Vanzelfsprekend kun je ook online de btw berekenen met een online boekhoudprogramma.

Veiligheid in de cloud boekhouden

App gebruikenHet is veiliger om je data in de cloud op te slaan. Alle data die opgeslagen worden in de cloud, worden opgeslagen in Nederland. Maak dan ook gebruik van online boekhouden altijd en overal door de cloud opslag te gebruiken. Wanneer je in de cloud werkt, dan heb je overal toegang. Dit is ideaal voor de zzp Automonteur die veel onderweg is en toch altijd en overal wil kunnen werken aan de boekhouding. Om flexibel zaken te kunnen doen is dit wel zo prettig en kun je snel op weg naar de volgende afspraak of werklocatie. Dit zijn de voordelen van je financiële administratie online bijhouden, naast het tijd besparen. Het is van groot belang om tot de juiste keuze te komen wanneer het gaat om betrouwbaar boekhouden.

Boekhoudsoftware vergelijken

Automonteur boekhouden met e-boekhouden

Helpdesk aan het bellenE-boekhouden.nl is online boekhoudsoftware die bedrijven ondersteunt bij hun boekhoudkundige taken. Het biedt verschillende functies en tools om het boekhoudproces efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken. Dit is dan ook een ongekend eenvoudig boekhoudpakket. Hier zijn enkele kenmerken en mogelijkheden van e-boekhouden.nl:

 • Boekhoudkundige registratie: Met e-boekhouden.nl kun je gemakkelijk alle transacties registreren, zoals inkomsten, uitgaven, facturen en betalingen. Het systeem helpt bij het organiseren van deze data en biedt overzichtelijke boekhoudkundige documenten.
 • Facturatie: Je kunt facturen opstellen en versturen naar klanten met behulp van de software. Het biedt functies voor het aanpassen van factuurlay-outs, het toevoegen van bedrijfslogo's en het volgen van openstaande facturen.
 • Bankkoppelingen: e-boekhouden.nl kan worden gekoppeld aan je zakelijke rekening, waardoor transacties automatisch worden geïmporteerd. Dit bespaart tijd en minimaliseert handmatige invoerfouten.
 • Btw-aangifte: De software berekent automatisch de verschuldigde BTW op basis van de ingevoerde gegevens. Het genereert ook btw-aangifte rapporten die kunnen worden gebruikt bij het indienen van de btw-aangifte bij de Belastingdienst. Als zzp'er is het van belang om bij nieuwe zakelijke relaties het btw-nummer te controleren. Dit is mogelijk met het VIES systeem van de Europese Unie.
 • Rapportage: e-boekhouden.nl biedt verschillende financiële rapporten, zoals winst- en verliesrekeningen, balansen en cashflowoverzichten. Deze rapporten geven inzicht in de financiële positie en prestaties van je bedrijf.
 • Samenwerking: Je kunt samenwerken met je accountant of boekhouder door hen autorisatie te geven tot je e-boekhouden account. Ze kunnen de ingevoerde documenten controleren, advies geven en ondersteuning bieden waar nodig.
 • Automatisering: De software biedt functies voor automatisering, zoals het instellen van terugkerende facturen en betalingen, waardoor routinetaken worden vereenvoudigd. Maak gebruik van e-boekhouden door simpelweg in te loggen om toegang te krijgen tot dit gebruiksvriendelijk en compleet boekhoudprogramma.

e-boekhouden.nl account Automonteur

Het gebruiken van e-boekhouden.nl als zzp Automonteur kan helpen bij het stroomlijnen van je boekhoudproces, het verbeteren van de nauwkeurigheid en het besparen van tijd. Het is wel zo dat het specifieke gebruik en de functionaliteit kunnen variëren, afhankelijk van het abonnement en de versie van de software die je hebt gekozen. Online boekhouden met e-boekhouden werkt wel heel erg fijn.

Online boekhoudprogramma eenmanszaak Automonteur

Man boekhouding aan het opzettenOp deze pagina is het mogelijk om het beste boekhoudprogramma te vinden als Automonteur met een eenmanszaak. Dit kan bijvoorbeeld zijn: e-boekhouden.nl, Rompslomp of Informer. De verschillende online boekhoudprogramma's voor eenmanszaken kunnen op punten verschillen, echter komen de meeste softwarepakket wel overeen met elkaar. Boekhoudsoftware vergelijken voor eenmanszaken is hierdoor eenvoudig. De meeste zzp'ers kiezen voor de rechtsvorm eenmanszaak. Zzp'ers met een eenmanszaak hebben te maken met een eenvoudige boekhouding. Ook zijn er boekhoudprogramma's voor een besloten vennootschap beschikbaar.

Eenvoudig boekhoudprogramma Automonteur

De verschillende boekhoudprogramma's zijn allemaal gebruiksvriendelijk en simpel in gebruik. Er zijn diverse online boekhoudprogramma's die waardevol zijn voor de zzp'er. Als zelfstandig ondernemer ben je verplicht om ieder de winst- en verliesrekening op te stellen. Met alle online boekhoudprogramma's kun je zelf eenvoudig de balans en de winst- en verliesrekening opmaken. Een andere benaming hiervoor is ook wel de resultatenrekening. De winst- en verliesrekening opstellen is met een online boekhoudprogramma niet moeilijk. De meeste boekhoudprogramma's zijn ook aan te merken als een voordelig systeem en maken veel handelingen makkelijker. De beste boekhoudsoftware met elkaar vergelijken om tot het meest voordelige systeem te komen blijft wel belangrijk.

Boekhoudprogramma's vergelijken als Automonteur

Vrolijke vrouwBoekhoudprogramma's vergelijken als Automonteur is slim, want daarmee heb je een tool in handen die je tot de beste uitkomst leidt. Het is als startende zzp'er en ook als je al ondernemer bent, maar nog geen hulpmiddel hebt voor de boekhouding, belangrijk om tot de juiste keuze te komen. Bij de optie online boekhoudprogramma's vergelijken, valt er wat dat betreft met meerdere wensen en functionaliteiten rekening te houden.

Vrijblijvend boekhoudprogramma's vergelijken voor starters

De beste boekhoudprogramma's hebben wij hieronder allemaal omschreven en een aantal reviews gegeven. De beste software voor jouw boekhouding is hier allemaal te vinden. De boekhouding bijhouden zal hierdoor voortaan makkelijk en snel gaan. Het is de laatste jaren een stuk simpeler geworden om te boekhouden.Het is wel slim om naar alle beschikbare functionaliteiten te kijken.

Beste boekhoudprogramma Automonteur

Administratie nietjesEen online boekhoudprogramma voor ondernemers en zzp'ers is onder meer op maandelijkse kosten te vergelijken. Zo zijn er in het kader van een online boekhoudprogramma tevens opties om van de gelegenheid gebruik te maken een gratis proefperiode te starten. Om je op weg te helpen, hebben zijn hier de beste boekhoudpakketten geselecteerd. Bovendien krijg je uitgebreide informatie en tips om tot de voor jou beste keuze te komen. Door online boekhoudsoftware met elkaar te vergelijken, ben je minder tijd kwijt en krijg je een duidelijk overzicht van het beste boekhoudpakket voor zzp'ers.

Online boekhoudhulp zzp Automonteur

Open source software boekhouden

ZorgEen gratis boekhoudprogramma gebruiken is wel mogelijk via de open source software GnuCash. Met dit boekhoudprogramma moet je wel goed opletten, omdat de data van het boekhoudpakket niet binnen Nederland opgeslagen zal worden. Met andere woorden heb je geen enkele garantie met betrekking tot de betrouwbaarheid van de software als zzp Automonteur.

Voordelen Automonteur online boekhoudprogramma

Het is uiteraard voor het beginnen met een online boekhoudprogramma uitkiezen belangrijk te weten wat de voordelen zijn om van zzp boekhoudsoftware. Wat dat betreft zijn er verschillende voordelen te benoemen. Denk alleen al het aan eenvoudig bijhouden van alle activa en passiva

Debiteurenbeheer als Automonteur

Mensen aan het werkOok het bijhouden van de debiteuren- en crediteurenadministratie is een stuk makkelijker met een online boekhoudprogramma. Vooral het makkelijk facturen brengt veel gemak voor zzp'ers en maakt een belangrijk onderdeel uit van het debiteurenbeheer. Vandaag de dag kan het facturen ook betrekking hebben op e-facturen. Meestal zal je facturen dan per e-mail verzenden. Er zijn veel bedrijven die op deze manier facturen. Over het algemeen zal een verzonden factuur op deze manier ook sneller voldaan worden. Een factuur opmaken is ook met online boekhouden mogelijk. De meeste zzp'ers factureren online. Een nette en correcte factuur als Automonteur is doorslaggevend.

Geen boekhouder of accountant als Automonteur meer nodig

Je hebt bijvoorbeeld geen boekhouder meer nodig omdat het heel gemakkelijk is om online de boekhouding bij te houden. Mocht je toch ondersteuning van een boekhouder of accountant willen dan kan die gewoon met je meekijken. Je zult je met een boekhoudprogramma veel minder snel vergissen, zoals bij het handmatig invoeren van de boekhouding in Excel nog wel eens voorkomt. Zelf boekhouden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn wanneer je beschikt over de basiskennis en goed boekhoudprogramma. De meeste ondernemers kunnen ook zelf de administratie bijhouden met een boekhoudprogramma.

Btw-aangifte Automonteur

BouwDe gegevens voor je aangifte omzetbelasting zijn doorgaans vanuit het online boekhoudprogramma zo over te nemen en je krijgt een duidelijk btw-overzicht. Een goed btw-overzicht is belangrijk als zzp'er om problemen te voorkomen. Zo doe je de automatische btw-aangifte dus ook gemakkelijk zelf en heb je daar geen boekhouder voor nodig. Ook de optie van de elektronische btw-aangifte is binnen het boekhoudpakket een uitkomst. Het fiscaal btw-aangifte doen voor de btw doe je dus zelf rechtstreeks bij de Belastingdienst door middel van een automatische koppeling vanuit het boekhoudpakket. Ook de btw berekenen voor de btw-aangifte gaat vanzelf met een eenvoudig boekhoudpakket als Automonteur.

Automatische btw-aangifte doen als Automonteur

Doordat de slimme software alle berekeningen maakt, worden er geen vergissingen meer gemaakt met de btw-aangifte. De administratie software zal bij de btw-berekening rekening houden met alle aftrekposten. Voor de btw-aangifte is het wel nodig dat alle documenten op de juiste manier ingeboekt worden, anders zal de btw-aangifte alsnog niet kloppen. De Belastingdienst kan natuurlijk ook de btw-aangifte controleren van de onderneming.

Verschillende btw-tarieven Automonteur

Ook is het boekhoudprogramma op de hoogte van het geldende btw-tarief Automonteur en zal het juiste btw-tarief toepassen. Deze tarieven kunnen het laag btw-tarief of het hoog btw-tarief zijn. De btw-tarieven en vrijstellingen kunnen per branche en beroep verschillen. Het is belangrijk om geen vergissingen te maken met de btw-aangifte. Voor het automatisch indienen van de btw-aangifte moet je wel eerst een koppeling creëren met de Belastingdienst. Alle boekhoudprogramma's bieden deze module aan. Voor het snel uitrekenen van de btw-aangifte kun je ook onze gratis btw-calculator gebruiken. Ook de btw terugrekenen is hiermee mogelijk.

Beste boekhoudsoftware Automonteur

Alle boekhoudsoftware is speciaal voor zzp'ers gemaakt en helpt waar het kan. Als je wat vergeet in te vullen wat wel nodig is, krijg je dat te zien. Het versturen van digitale UBL-facturen en het opvolgen daarvan gaat gemakkelijk, sneller en bespaart dus veel tijd. Een professioneel boekhoudprogramma kan al snel fouten opsporen. Fouten tijdens het boekhouden moeten voorkomen worden. Boekhouden en fouten zijn eigenlijk twee woorden die niet passen binnen een professionele administratie.

Overzichtelijk bankmutaties bijhouden

TechniekVerder zijn bankmutaties overzichtelijk bij te houden en kan je zelfs op je smartphone via een handige app alles inzien. Een online boekhoudprogramma biedt bovendien het voordeel dat je boekhoudsoftware kan kiezen die qua functionaliteiten, prijs en service het beste bij jou als zzp'er past. Het is ook mogelijk om een crm bankkoppeling te maken met alle Nederlandse banken. Er moet met de boekhoudsoftware verschillende koppelingen gemaakt kunnen worden. De koppelingen mogen niet ontbreken als zzp'er.

Enkele voordelen van een boekhoudpakket zijn:

 • Geen boekhouder meer nodig als Automonteur.
 • Indien gewenst kan een boekhouder of accountant meekijken.
 • Minimaliseren van foutjes in de boekhouding.
 • Facturen snel en gemakkelijk te versturen.
 • De administratie gaat sneller.
 • Eenvoudig fiscale regelingen toepassen.
 • Simpele opvolging van facturen.
 • Gegevens voor btw-aangifte staan klaar.
 • Het opstellen van een exploitatiebegroting en liquiditeitsbegroting.
 • Signalering bij foutieve of gebrekkige invoer.
 • Gebruikmaken van een boekhouden app.
 • Je kunt de aangifte inkomstenbelasting doen.
 • Je kunt professionele offertes maken.
 • Als klein bedrijf krijg je alle flexibiliteit.
 • Je kunt een nauwkeurige boekhouding bijhouden.

Hoe een goedkoop boekhoudprogramma uitkiezen als zzp Automonteur?

Agenda bijwerkenHet beste boekhoudprogramma uitkiezen doe je door bij de basis te beginnen. Dat is voor jezelf bedenken wat je nodig hebt. Denk daarbij aan het aantal facturen dat je jaarlijks verstuurt, maar ook aan het aantal gebruikers. Ook kan de vorm van boekhouden van invloed zijn op de keuze. Kleine ondernemers mogen enkelvoudig boekhouden. Dit is een ander soort boekhouden, dan mkb'ers hebben. Mkb'ers hebben vaak te maken met dubbel boekhouden. Dubbel boekhouden heeft betrekking op alles dubbel controleren. Het boekhouden als zelfstandig ondernemer is dus eenvoudiger dan dit voor mkb'ers is.

Verschillende boekhoudpakketten uitproberen

Het is eveneens mogelijk om de selectie van 11 softwareleveranciers te bekijken naar de mogelijkheid van een bankkoppeling en naar de optie voor belastingaangifte. Kijk je naar de 11 online (boekhoudsoftware) leveranciers dan zie je dat deze aspecten overeenkomen. In dat opzicht is een online boekhoudprogramma verder te specificeren naar bijvoorbeeld de aanwezigheid van een gratis app of gratis helpdesk.

Goed boekhoudprogramma Automonteur

WinkelAls startende Automonteur wil je natuurlijk een goed boekhoudprogramma uitkiezen voor de administratie. Naast het kunnen doen van elektronische btw-aangifte heb je als Automonteur meestal ook behoefte aan andere functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan de uren en rittenregistratie of aan het facturen opstellen met de app. Het bijhouden van de uren en rittenregistratie kan gedaan worden met alle beschikbare apps.

Beste online boekhoudprogramma voor de urenregistratie als Automonteur

Het beste pakket voor de urenregistratie en de gratis app kun je als Automonteur in dit artikel vinden. De urenregistratie is voor veel zzp'ers belangrijk, omdat je ook moet voldoen aan het urencriterium van de Belastingdienst als Automonteur. Het bijhouden van de gewerkte uren is dus niet alleen belangrijk voor de facturatie naar de opdrachtgevers. Ook kun je met de urenregistratie zelf bijhouden hoelang je bezig bent geweest met een opdracht.

De module urenregistratie is beschikbaar binnen alle boekhoudprogramma's. De urenregistratie werkt bij de verschillende aanbieders wel net even anders. Dit is overigens ook het geval als we het hebben over het boekhouden en de rittenregistratie. Het is niet nodig om voor de functies losse software te gebruiken. Het beste kun je alles in één softwarepakket gebruiken. Hiermee kun je vanzelfsprekend online of offline mee werken en de software gebruik is eenvoudig net zo als de mobiele app.

Boekhoudpakket Automonteur

Uiteindelijk blijven er na de selectie een aantal online boekhoudprogramma's over die aan je voorkeuren voldoen. Dan is het aan te raden om eens verder op de websites van de softwareleverancier te bezoeken. Zijn er bijvoorbeeld extra deals voor zzp'ers met een eenmanszaak of is er sprake van een blog en nieuws voor ondernemers. Dit is belangrijk omdat het boekhouden per aanbieder anders kan functioneren. De software van de boekhoudprogramma's is wel allemaal gebruiksvriendelijk, maar kan op punten verschillen.

Aanbieders boekhoudprogramma's vergelijken

Tellow: gratis pakket + voor op elk apparaat

 • Tellow geeft je als zzp'er de vrijheid om te ondernemen en voorziet in gebruiksvriendelijke en tijdbesparende oplossingen voor de administratie. Bovendien zijn er speciale deals voor zzp'ers met kortingen en aanbiedingen van uiteenlopende bedrijven. Heb je vragen dan staat er een team experts klaar, onder meer via de chat. Er zijn verder interessante blogs en nieuwsartikelen voor ondernemers te vinden. Tellow voorziet in een gratis pakket en is een goed boekhoudpakket dat eenvoudig factureren mogelijk maakt. Het eenvoudig factureren is voor veel ondernemers belangrijk. Met andere software is het eenvoudig factureren ook mogelijk.

E-boekhouden.nl: 15 maanden gratis voor een startende Automonteur

 • E-boekhouden.nl biedt de gelegenheid aan startende ondernemers om het boekhoudpakket gratis uit te proberen. Vanaf de inschrijfdatum bij kamer van koophandel kan je de eerste vijftien maanden het boekhoudpakket gebruiken. E-boekhouden.nl voorziet tevens in uitgebreide informatie voor ondernemers. Hét online boekhoudpakket van e-boekhouden.nl is populair te noemen onder zzp'ers. Als starter kun je met de actie 15 maanden gebruikmaken van e-boekhouden.nl. Er zijn veel zzp'ers die gebruikmaken van e-boekhouden.nl. E-boekhouden.nl beschikt ook over een gratis helpdesk. E-boekhouden.nl behoort zeker toe tot de betere online boekhoudprogramma's. Met e-boekhouden is het ook mogelijk om e-learnings te volgen in de vorm van een online cursus. Zo ben je snel up-to-date van het boekhoudprogramma. Het is mogelijk om je crm systeem te intrigeren. Ook krijg de beschikking over de handige app en kun ervoor zorgen dat je over de boekhouding kunt bijwerken. Veel zzp'ers vinden dit het beste boekhoudprogramma. Je hoeft overigens niet over technische kennis te beschikken.

Informer: 30 dagen gratis testen + korting + boekhoudcursus

 • Vind je het bij een online boekhoudprogramma vergelijken noodzakelijk om gratis een proefperiode te krijgen? Informer is een van de softwareleveranciers waar gratis testen gedurende dertig dagen mogelijk is. Sta je als zzp'er minder dan zes maanden ingeschreven bij de KvK, dan profiteer je bovendien het eerste jaar van 50% korting bij ZZP Basis of ZZP Plus. Je hoeft overigens geen software te installeren en er is een helpdesk met chat. Je kan ook de gratis cursus boekhouden volgen bij Informer en webinars bekijken.

BUNNI: voor de Automonteur die niet kan boekhouden (motto BUNNI)

 • BUNNI is een van de 11 softwareleveranciers voor online boekhoudprogramma's die zich richt op zzp'ers die niet goed kunnen boekhouden. BUNNI is een maand lang gratis te proberen en daarna betaal je een laag bedrag per maand. Op dit moment is het nog niet mogelijk om het boekhoudpakket te gebruiken voor productvoorraad. Producten zijn wel toe te voegen en op factuur te zetten. Heb je vragen dan zijn deze per mail of per telefoon te stellen. De boekhoudsoftware voor zzp'ers van Bunni is per maand goedkoop te noemen. Per maand is het boekhoudprogramma voor 9 euro al toegankelijk. Je kunt ook koppelingen maken zoals met de Belastingdienst.

Vixum: geen boekhoudkennis nodig + gratis 5 facturen versturen

 • Vixum voor ziet in een zzp boekhoudprogramma dat eenvoudig is en waar je geen kennis voor nodig hebt. Facturen en boekhouding is vanuit je agenda mogelijk. De software heeft een koppeling met alle Nederlandse banken. Dat is handig om banktransacties direct in je boekhouding te verwerken. Er is een kennisbank voor zzp'ers net als blogs en e-books voor extra informatie. Als startende zzp'er krijg je de gelegenheid om gratis 5 facturen te versturen, maar er is ook direct tegen betaling een compleet boekhoudpakket beschikbaar.

Myfinance: start er gratis mee als Automonteur

 • Myfinance is voor starters en zzp'ers mee te nemen in de actie van boekhoudprogramma uitkiezen. Je kan er bijvoorbeeld gratis mee starten en na de proefperiode stopt het automatisch. Er is een kennisbank aanwezig en er zijn interessante blogs om te lezen. Wil je ondersteuning van een administrateur dan heeft deze gratis toegang tot je eigen boekhoudprogramma. Heb je een vraag dan kan je via een contactformulier contact opnemen.

Silvasoft: 30 dagen op proef + modules voor maatwerk

 • Het kost even wat tijd om het beste boekhoudprogramma te vinden, maar dan weet je ook zeker dat je goed zit. Bij dit boekhoudprogramma, wil je misschien ook weten wat Silvasoft te bieden heeft. Er is een gratis proefperiode van 30 dagen en er is ook een gratis overstapservice. Het boekhoudpakket is bovendien uit te breiden met allerlei modules, zodat er maatwerk van toepassing is. Verder is er een uitgebreide informatievoorziening met nieuws, blogs, social media en een nieuwsbrief.

SnelStart: gratis proberen + keuze uit boekhoudpakketten

 • SnelStart laat je gedurende 30 dagen het boekhoudprogramma uitproberen. Daarna heb je de keuze uit verschillende boekhoudpakketten. Er is een kennisplein aanwezig om je vlot op weg te helpen met onder meer het opmaken van facturen en instellen van een bankkoppeling. Blogs, productnieuws en nieuwsberichten voorzien je verder van interessante informatie.

MoneyMonk: gratis trial zonder betaalgegevens + opstartservice

 • Begin gratis met MoneyMonk zonder betaalgegevens te hoeven invoeren. Er is bovendien een gratis opstapservice te gebruiken om je op weg te helpen met je administratie. De ondersteuning voor zzp'ers is goed geregeld met een uitgebreid hulpcentrum. Vanuit MoneyMonk zijn bovendien tickets aan te maken en te versturen, maar je kan ook via mail contact opnemen.

Rompslomp: gratis proefabonnement + ondersteuning via chat

 • Rompslomp laat je gratis beginnen met facturen en offertes opstellen. Er is een gratis proefabonnement voor dertig dagen en daarna kan je een keuze maken uit verschillende pakketten. Team Rompslomp staat via de chat klaar om je te helpen als je vragen hebt. Voor wat betreft informatievoorziening naast het boekhoudprogramma zzp zijn er blogs, nieuwsberichten en webinars voor ondernemers beschikbaar. Een Rompslomp account is dus gratis. Rompslomp beschikt ook over een gratis helpdesk. Ook het toepassen van project management software voor mkb'ers is mogelijk.

Exact Online: Exact Online biedt compleet inzicht in je onderneming

 • Exact Online is een complete boekhoudkundige oplossing voor de gehele administratie. Het boekhoudprogramma van Exact Online is zeer uitgebreid en compleet te noemen. Het boekhoudprogramma van Exact Online is populair onder kleine ondernemer, maar er zijn ook veel grotere bedrijven die gebruikmaken van Exact Online. Voor grotere bedrijven zijn er veel modules aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van de complete salarisadministratie. Niet ieder boekhoudprogramma beschikt over de mogelijkheid om de salarisadministratie bij te houden. Ook kun je een crm systeem intrigeren.

Visma eAccounting: een boekhoudprogramma voor alle ondernemers

 • Het boekhoudprogramma van Visma eAccounting is geschikt voor alle type ondernemer. Visma eAccounting is een goedkoop boekhoudpakket en behoort zeker tot de top. Visma eAccounting beschikt ook over een gratis cursus om Visma eAccounting te leren kennen.

Automonteur boekhoudprogramma op prijs vergelijken

Als je bezig bent met online boekhoudprogramma's te vergelijken dan zie je dat je overal wel gratis een proefperiode kan krijgen. Dat is alvast mooi om mee te beginnen, maar je wilt natuurlijk daarna niet meer betalen dan nodig is voor een online boekhoudprogramma zzp. Dat hoeft ook niet, want je kan op je gemak de kosten per maand met elkaar vergelijken. Het is wel zo dat de aanbieders doorgaans verschillende boekhoudprogramma's beschikbaar hebben voor kleine bedrijven. De boekhoudprogramma kosten zijn ook afhankelijk van de functionaliteiten. Hogere kosten voorkomen kan door het uitschakelen van onnodige modules. Hiermee voorkom je extra kosten en kun je goedkoper boekhouden als Automonteur.

Vanaf prijzen boekhoudprogramma Automonteur

De genoemde prijzen in het overzicht zijn dan ook vanaf prijzen. Bezoek de website van de boekhoudpakketten van je voorkeur om te zien welke verschillende boekhoudprogramma's er zijn en welke kosten daarbij horen. Overigens ontlopen de kosten elkaar niet in extremen en zoals je wellicht al weet zijn de kosten van een boekhoudprogramma zakelijke kosten. Deze zijn dus als uitgaven in mindering te brengen op je winst uit onderneming. Het kan wel nuttig zijn om voor jezelf een overzicht te hebben van de losse modules en de kosten. De meeste kleine bedrijven hebben ruim voldoende aan een eenvoudig boekhoudprogramma waarmee je alle fiscale voordelen mee kunt behalen. Boekhoudsoftware vergelijken op de prijs blijft natuurlijk ook slim. Bij het gaan vergelijken van boekhoudprogramma's blijft het wel belangrijk om niet alleen op de prijs te letten. Hierdoor kun je later extra functies nodig hebben. De extra functies maken de software dan alsnog kostbaarder. Nieuwe functies kun je op ieder moment wel toevoegen.

FAQ

Wat is het beste boekhoudprogramma voor een Automonteur?

Het beste boekhoudprogramma komt naar voren als je de tijd neemt om een boekhoudprogramma te vergelijken. Er is niet één beste online boekhouding, want het hangt van je eigen voorkeuren af waar je gebruik van wilt maken. Zo kan je rekening houden met het gebruikersgemak, boekhoudmodules, prijs, gratis proefperiode en ondersteunende service.

Automonteur aangifte inkomstenbelasting boekhoudprogramma

Het is mogelijk om met een simpel boekhoudprogramma de aangifte inkomstenbelasting te doen als Automonteur. De meeste ondernemers laten de boekhouder of een administratiekantoor de aangifte inkomstenbelasting verzorgen, echter kan dit ook met een boekhoudprogramma. De inkomstenbelasting opmaken en versturen is met steeds meer pakketten mogelijk. Ook als particulier kun je hiermee de inkomstenbelasting opmaken. Voor het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting moet je als zzp'er wel eerst de winst- en verliesrekening opmaken. Deze cijfers moet je hebben voor de aangifte inkomstenbelasting. Ook moet je jaarlijks de balans van je onderneming opmaken. Er zijn verschillende goede boekhoudpakketten te vinden.

Wat kost een boekhouder als zzp Automonteur?

De kosten van een boekhouder voor een Automonteur kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van je bedrijf, de complexiteit van je boekhouding en de specifieke werkzaamheden. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten van een boekhouder als zzp Automonteur variëren tussen de € 50 en € 150 per uur.

Boekhoudkosten Automonteur

De jaarlijkse boekhoudkosten als Automonteur zijn afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen ben je het voordeligst uit wanneer je zelf de boekhouding bijhoudt met behulp van een boekhoudprogramma. Als je ervoor kiest om een boekhouder in te schakelen, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de kosten. Sommige boekhouders kunnen extra kosten in rekening brengen voor specifieke werkzaamheden. Maak gebruik van ons hulpmiddel om de boekhoudkosten als Automonteur te bepalen.

Zijn er ook reviews beschikbaar?

Het is handig om persoonlijke ervaringen van anderen te bestuderen bij het uitkiezen van een boekhoudprogramma. Er zijn meerdere aanbieders met reviews en wij raden je daarvoor aan om de website van je voorkeur te bezoeken, om te onderzoeken wat de persoonlijke ervaringen zijn. Die kan je dan laten meewegen in het maken van een keuze. Voor de meeste boekhoudpakketten zijn wel reviews beschikbaar.

Boekhoudprogramma zzp Automonteur

Administratie bijhoudenMaak gebruik van ons compleet overzicht, dat de beste boekhoudsoftware voor zzp'ers bevat. Een boekhoudpakket moet over alle functionaliteiten beschikken die je voor de administratie en boekhouding nodig hebt. Als je zelfstandige bent of een klein bedrijf runt, heb je geen uitgebreid boekhoudsoftware nodig zoals grote bedrijven dat nodig hebben, maar het is wel noodzakelijk dat het boekhoudpakket bij je bedrijfsvorm past. Het kan ook raadzaam zijn om eerst hulp te vragen aan je boekhouder of accountant.

Gratis boekhoudprogramma Automonteur

Als dienstverlenende zzp'ers kun je ook gebruikmaken van een gratis boekhoudprogramma. In dat geval kun je bijvoorbeeld een gratis spreadsheet gebruiken om de boekhouding bij te houden. Een Excel spreadsheet kan gezien worden als een simpel boekhoudprogramma. In dat geval zal je wel zelf regelmatig een back-up moeten maken van de boekhouding. Er zijn redelijk veel zzp'ers die alleen offline boekhouden. Dit is toch wel jammer, omdat je voor een laag maandbedrag of kunt beschikken over allen voordelen van online boekhouden. Een Automonteur kan beter een online boekhoudpakket gebruiken. Daarnaast is er bijna geen gratis boekhoudprogramma. Gratis boekhouden is alleen mogelijk door het gebruiken van Excel of het downloaden van een spreadsheet. Voor compleet boekhouden ben je al snel aangewezen op geschikte boekhoudsoftware. Een betaald boekhoudpakket als Automonteur geeft je wel veel meer zekerheid.

Betrouwbaar boekhouden starters als Automonteur

FinancieelDe beste boekhoudprogramma's maken het mogelijk om op ieder moment de boekhouding bij te werken door het eenvoudig uploaden van data. Daarnaast is online boekhoudsoftware veilig te gebruiken in de cloud door de regelmatige updates van de software. Gratis boekhoudsoftware is meestal minder betrouwbaar dan een onlone boekhoudprogramma.

Is online boekhouden verplicht?

Nee, online boekhouden is niet verplicht, maar makkelijk online boekhouden is met de beste boekhoudpakketten wel veel eenvoudiger. Boekhoudsoftware maakt boekhouden gewoon efficiënt en levert tijdwinst op als Automonteur. Vandaag de dag is administratiesoftware en ander bedrijfssoftware te combineren in een boekhoudpakket. Hierdoor kun je alle benodigde controles op een makkelijke manier uitvoeren en is er sprake van een groot gebruikersgemak. De verschillende administratieve taken zijn hierdoor makkelijker uit te voeren en fouten worden als Automonteur voorkomen. De boekhouding doen met een boekhoudpakket voor je boekhouding automatiseert het grootste deel van de boekhouding.

Jaarrekening Automonteur

Als zzp'er maak je iedere jaar de winst op door middel van de resultaatrekening en hoef je geen goedgekeurde jaarrekening te laten opstellen. Als Automonteur met een eenmanszaak ben je niet verplicht om een jaarrekening of jaarverslag op te stellen. Grotere ondernemers zijn dit meestal wel. Als zzp'er heb je dan ook voldoende aan het opmaken van de jaarlijkse balans en winst- en verliesrekening. Als zzp'er hoef je ook geen jaarverslag te maken.

BoekhoudingHet is wel verplicht om de boekhouding bij te houden als Automonteur. Hoe je dit verder doet, maakt niet uit. Dit kan bijvoorbeeld ook alleen op papier zijn. Het is ook mogelijk om in samenspraak met een administratiekantoor de online boekhouding te doen. In dat geval kun je een extra account aanmaken voor je bedrijf. Er zijn redelijk veel ondernemers binnen de zakelijke dienstverlening die hun boekhouding bijhouden met behulp van een specialist. Binnen de meeste boekhoudpakketten is het mogelijk om meerdere gebruikers toe te voegen.

Boekhoudprogramma kopen als zzp'er

Een boekhoudprogramma kopen behoort tot de mogelijkheden, echter is een boekhoudprogramma kopen niet nodig als zzp'er. De meeste boekhoudprogramma's zijn dan alsnog niet gratis te gebruiken. Door slimme automatisering kun je met een online boekhoudprogramma overal de boekhouding bijwerken. Dat kan met een desktop programma niet. Met andere woorden mis veel extra functies.

Automonteur boekhoudprogramma vergelijken

Welke functies moet de Automonteur boekhoudsoftware minimaal aanbieden:

 • Onbeperkt boekhouden: De boekhoudsoftware moet onbeperkt boekhouden mogelijk maken. Denk aan het onbeperkt opstellen van factureren, het administreren van voorraadbeheer, bonnetjes scannen, het administreren van de rittenadministratie en het opvragen van rapportages. Afhankelijk van de organisatie kan ook het onbeperkt inkoopfacturen inboeken een belangrijke zijn. De financiële administratie kan natuurlijk wel per bedrijf verschillen en is ook afhankelijk van de eigen wensen.
 • Koppelen Belastingdienst: Het moet mogelijk zijn om een boekhoudsoftware belastingdienst koppeling te maken voor de btw-aangiftes. Als zzp'er moet je ieder kwartaal btw-aangifte doen. Het koppelen met de Belastingdienst maakt het doen van de btw-aangifte en andere aangiftes eenvoudiger.
 • Bankkoppeling: Het moet mogelijk zijn om je bankrekening te kunnen koppelen met het boekhoudpakket. Hierdoor kun je alle bankgegevens en bankafschriften automatisch importeren. Ook kunnen inkoopfacturen en verkoopfacturen gekoppeld worden aan de transacties. Ook automatische incasso is meestal mogelijk. Een gratis bankkoppeling is nodig voor de zakelijke rekening te kunnen koppelen.
 • Startende ondernemers: De meeste ondernemers en zzp'ers kunnen in het begin wel wat extra hulp gebruiken wanneer het aankomt op online boekhouden. Een goede klantenservice kan eenvoudig helpen met een nauwkeurige boekhouding door het beantwoorden van de veelgestelde vragen. Daarnaast kan er ook sprake zijn van een online cursus. Denk bijvoorbeeld aan uitleg over offertes maken of aan uitleg over het inboeken van alles inkomsten en uitgaven. Het facturen en offertes maken is met alle pakketten mogelijk. Ten opzichte van Excel werkt dit veel eenvoudiger. Het eenvoudig facturen is belangrijk voor zzp'ers.
 • Uitgebreide rapportages: Het opstellen en opvragen moet op ieder moment mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de grootboekrekening, de urenregistratie, de jaarrekening, facturatiegegevens, voorraadbeheer, inkoopfacturen, verkoopfacturen, de rittenregistratie of aan andere administratie gegevens.
 • Facturen maken: Als zzp'er heb je ook regelmatig te maken met facturen aanmaken. De facturatie vormt een belangrijk deel van jouw onderneming. Het factureren is binnen de meeste boekhoudsoftware mogelijk. Vooral voor ondernemingen die veel verkoopfacturen versturen kan het onbeperkt facturen een doorslaggevende factor zijn. Denk bijvoorbeeld aan webwinkels die veel factureren. Het facturen maken moet daarnaast eenvoudig zijn. Ook elektronisch factureren door middel van een e-mail naar een e-mailadres moet mogelijk zijn. Een ander punt is het eenvoudig kunnen inboeken van alle inkoopfacturen. Vanzelfsprekend moet de factuur ook voldoend aan alle weten met betrekking tot de juiste gegevens.
 • Mobiele app: De meest gebruiksvriendelijke boekhoudpakketten beschikken ook over een app met scan en herken mogelijkheid. Alles losse bonnetjes kunnen door middel van een scan direct ingeboekt worden. Hierna zijn de bonnetjes in de meeste gevallen niet meer nodig. Het maken van een scan voorkomt dat je bonnetjes vergeet in te boeken. Bijna alle aanbieders hebben een mobiele app die ook is voorzien van de scan herken functie. De scan herken functie heb je nodig voor het snel bonnen uploaden naar de administratie.
 • Fiscale bewaarplicht: Als zzp'er ben je wettelijk verplicht om de administratie minimaal 7 jaar te bewaren. De Belastingdienst kan tot 7 jaar terug een controle uitvoeren. De boekhoudsoftware maakt het mogelijk om de administratie digitaal te bewaren. De winst- en verliesrekening en andere financiële documenten vallen dus onder de fiscale bewaarplicht.
 • Uitgebreider pakket: Als zzp'er kan het zijn dat je een bloeiende groei doormaakt met jouw bedrijf. Het groeien als ondernemer zal in de meeste gevallen inhouden dat er extra werkzaamheden op je afkomen. Het is dan ook raadzaam om naar de verschillende pakketten te kijken en andere functionaliteiten binnen het boekhoudpakket. Kies het boekhoudpakket dat het beste aansluit bij je verwachtingen. Een goedkoop boekhoudpakket kan bijvoorbeeld later tegenvallen. Ook het kunnen opstellen van uitgebreide rapportages kan een afweging zijn. Een ander voorbeeld is de urenregistratie bijhouden. Dit kan bijvoorbeeld binnen de horeca een waardevol zijn. De meeste boekhoudpakketten beschikken over aanvullende modules.
 • Eigen huisstijl toepassen: Wanneer je offertes of facturen maakt, is het fijn als dit gedaan kan worden in de eigen huisstijl. Het is ook belangrijk dat je offertes professioneel gemaakt worden. Een offerte maken met scheve regels of in een verkeerde opmaak komt niet professioneel over.
 • Herken crm: Een CRM-systeem maakt relatiebeheer een stuk eenvoudiger. Bedrijven hierdoor op een makkelijke manier alle klantgegevens up-to-date houden en hun klantaccounts beheren. Ook het importeren van data uit andere systemen is hierdoor op een makkelijke manier mogelijk.
 • Vreemde valuta: Voor sommige ondernemers kan het nodig zijn om te kunnen werken met vreemde valuta. Het omrekenen van de valuta kan dan een doorslaggevende rol spelen om alles goed in de boekhouding te kunnen verwerken. Niet ieder boekhoudprogramma kan vreemde valuta aan.

Beste boekhoudprogramma's vergelijken Automonteur

Aan het schrijvenEen Automonteur kan het beste kiezen voor gebruiksvriendelijke software en relatief simpel boekhoudprogramma. Hiermee krijg je voldoende financieel inzicht en hiermee kun je de complete financiële situatie goed overzien. Een goede keuze komt tot stand door de boekhoudprogramma's met elkaar te vergelijken. Online boekhoudprogramma's vergelijken is eenvoudig op deze pagina en is mogelijk door het invullen van de gewenste functies. Op deze manier kom je als Automonteur tot het beste online boekhoudprogramma en kun je de beste keuze maken.

Mijnzzp.nl