APK keurmeester

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een APK keurmeester?

Een Apk-keurmeester is verantwoordelijk voor het afnemen van de periodieke keuring van voertuigen, wat betrekking kan hebben op verschillende soorten voertuigen zoals auto's, bussen en vrachtwagens. Daarnaast zijn periodieke keuringen van toepassing op andere voertuigen zoals zware driewielers en bijzondere voertuigen zoals een taxi of een ambulance. Autobezitters hebben over het algemeen alleen te maken met de periodieke autokeuring. APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. De belangrijkste reden dat de APK is ingevoerd is de verkeersveiligheid en het milieu. Een keurmeester die voertuigen keurt heeft strenge richtlijnen waar hij of zij zich aan moet houden. Als Apk-keurmeester ben je een allround automonteur of ander soort monteur met veel ervaring en extra opleidingen om te mogen keuren. Als Apk-keurmeester heb je een speciale bevoegdheid vanuit de RDW zodat je mag keuren. Ondanks dat een Apk-keurmeester zelfstandig mag keuren is het wel zo dat de Apk-keurmeester regelmatig gecontroleerd zal worden door de RDW. Deze controles worden uitgevoerd nadat de Apk-keurmeester het voertuig afgemeld heeft. Het computersysteem zal aangeven of er een steekproef zal plaatsvinden om de keuring te controleren. Als de Apk-keurmeester zijn werkzaamheden goed heeft uitgevoerd is er dan niks aan de hand. Het is dus niet zo dat het beroep Apk-keurmeester alleen betrekking heeft op auto's, omdat veel meer voertuigen te maken hebben met verplichte Apk-keuringen. Het is ook niet zo dat een Apk-keurmeester zomaar alle voertuigen mag keuren, omdat dit afhankelijk is van de bevoegdheid van de Apk-keurmeester. Het beroep Apk-keurmeester moet dus vrij algemeen gezien worden, omdat er verschillende soorten Apk-keurmeesters zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep APK keurmeester

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot APK keurmeester

Welke opleiding is nodig om APK keurmeester te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot APK keurmeester? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een APK keurmeester

Wat is het salaris en tarief van een APK keurmeester? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als APK keurmeester in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep APK keurmeester zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl