APK keurmeester

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een APK keurmeester?

Een Apk-keurmeester is een eerste monteur, die verantwoordelijk is voor het afnemen van de periodieke keuring van voertuigen. Het beroep Apk-keurmeester moet wel vrij algemeen gezien worden, omdat een Apk-keurmeester met verschillende voertuigen te maken krijgt. Het keuren van auto's kan niet zomaar vergeleken worden met het keuren van vrachtwagens of bussen. Daarnaast zijn periodieke keuringen van toepassing op andere voertuigen, zoals zware driewielers, en bijzondere voertuigen zoals taxi's en ambulances. Als autobezitter heb je te maken met de periodieke autokeuring. De belangrijkste reden dat de APK is ingevoerd is de verkeersveiligheid en het milieu. Een Apk-keurmeester heeft te maken met strenge richtlijnen waaraan hij of zij zich moet houden. Als Apk-keurmeester ben je een eerste automonteur of andere soorten monteur met veel ervaring en beschik je over aanvullende opleidingen om te mogen keuren. Ondanks dat een Apk-keurmeester zelfstandig mag keuren is het wel zo dat de Apk-keurmeesters regelmatig gecontroleerd worden door de RDW. Deze controles worden uitgevoerd nadat de Apk-keurmeester het voertuig afgemeld heeft. Het computersysteem zal aangeven of er een steekproef zal plaatsvinden om de keuring te controleren. Als de Apk-keurmeester zijn werkzaamheden goed heeft uitgevoerd is er niks aan de hand. Bij fouten bestaat de mogelijkheid dat een Apk-keurmeester strafpunten krijgt. Hoeveel strafpunten een Apk-keurmeester krijgt is afhankelijk van het aantal fouten en de ernst van de fouten. Als Apk-keurmeester ben je dus verantwoordelijk voor het controleren van voertuigen die de periodieke keuring ondergaan. Het is niet zo dat een Apk-keurmeester per definitie verantwoordelijk is voor het uitvoeren van onderhoud of reparaties. Een Apk-keurmeester is alleen verantwoordelijk voor het inspecteren van voertuigen. Dit houdt in dat een Apk-keurmeester alleen zal oordelen over de staat van het voertuig tijdens de periodieke keuring.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep APK keurmeester

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot APK keurmeester

Welke opleiding is nodig om APK keurmeester te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot APK keurmeester? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een APK keurmeester

Wat is het salaris en tarief van een APK keurmeester? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als APK keurmeester in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep APK keurmeester zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor APK keurmeester

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als APK keurmeester bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl