Schadehersteller

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Schadehersteller?

Een schadehersteller is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met schade aan voertuigen te maken hebben. Een andere benaming voor een schadehersteller kan ook zijn autoschadehersteller, echter hoeft een schadehersteller niet alleen aan auto's te werken omdat ook andere voertuigen schade kunnen hebben zoals campers, caravans of bijvoorbeeld vrachtwagens. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een schadehersteller het beste omschrijven als het verhelpen van schade aan carrosserieën van voertuigen. Welke schade een schadehersteller precies zal verhelpen kan per voertuig verschillen, omdat voertuigen op diverse manieren beschadigd kunnen raken. Voordat een schadehersteller schade aan voertuigen zal herstellen moet er eerst vastgesteld worden door een expert of een voertuig economisch gezien nog gerepareerd kan worden. Als een voertuig economisch gezien total loss is heeft het geen zin meer om een voertuig te herstellen als schadehersteller, omdat de kosten dan hoger zijn dan de waarde van het voertuig. Wanner een voertuig precies total loss verklaard wordt is afhankelijk van de soort schade en de leeftijd van het voertuig. Over het algemeen zijn de schades die een schadehersteller zal herstellen relatief gezien kleine schades, zoals parkeerschade, hagelschade, inbraakschade of bijvoorbeeld schades die ontstaan zijn na een aanrijding. Het beroep schadehersteller moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een schadehersteller ook weer gespecialiseerd kan zijn in bepaalde specifieke werkzaamheden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Schadehersteller

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Schadehersteller

Welke opleiding is nodig om Schadehersteller te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Schadehersteller? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Schadehersteller

Wat is het salaris en tarief van een Schadehersteller? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Schadehersteller in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Schadehersteller zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl