Garagehouder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Garagehouder?

Een garagehouder is een ondernemer die verschillende diensten kan aanbieden. Denk hierbij aan het onderhouden van voertuigen, het verkopen van voertuigen en aan het verkopen van brandstof. Een andere benaming voor garagehouder is garagist. Er zijn tegenwoordig verschillende garages, die merkgebonden kunnen zijn of alle merken auto's repareren en verkopen. Bij merkgebonden garages praten we meestal van merkdealers, die maar één automerk verkopen. Er bestaan ook gespecialiseerde garages, die alleen bepaalde werkzaamheden uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan garages die zich gespecialiseerd hebben in het repareren en vervangen van versnellingsbakken, of aan garages die zich richten op banden en schokbrekers van voertuigen. Het is dus niet zo dat alle garagehouders gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van algemeen onderhoud. Als garagehouder ben je een ondernemer en zul je meestal te maken hebben met verschillende personeelsleden. Denk hierbij aan automonteurs, bedrijfswagenmonteurs, keurmeesters, verkoopadviseurs en aan administratief personeel. Dit kan wel verschillen per garagehouder, omdat er tegenwoordig ook veel kleine garagehouders zijn. In dat geval zal de garagehouder meestal zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De meeste garagehouders beschikken over een werkplaats en showroom, waarbinnen nieuwe en tweedehands voertuigen aangeboden worden. De verkoopadviseurs binnen de showroom zijn verantwoordelijk voor het verkopen van voertuigen. Binnen de werkplaats zijn het de monteurs, die al het onderhoud uitvoeren voor de klanten. Het is de garagehouder, die als eigenaar alle verschillende personeelsleden zal aansturen. De meeste garagehouders die beschikken over een grote garage zijn zelf niet op de werkvloer actief. Als garagehouder ben je actief binnen een sterk concurrerende markt. Het verkopen van voldoende voertuigen en het binnenhalen van voldoende werkplaatsopdrachten zal bepalen of een garagehouder financieel kan rondkomen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Garagehouder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Garagehouder

Welke opleiding is nodig om Garagehouder te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Garagehouder? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Garagehouder zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Garagehouder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Garagehouder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl