Bandenmonteur

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bandenmonteur?

Een bandenmonteur is een gespecialiseerde monteur die verantwoordelijk is voor het vervangen van banden zoals autobanden, motorbanden en vrachtwagenbanden. Daarnaast is het zo dat de meeste bandenmonteurs ook aangemerkt kunnen worden als adviseur, omdat mensen over het algemeen behoefte hebben aan informatie over nieuwe banden. Afhankelijk van het soort bedrijf waar een bandenmonteur werkzaam is kan een bandenmonteur ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden, zoals het vervangen van schokdempers of het vervangen van uitlaatsystemen. Welke werkzaamheden een bandenmonteur precies uitvoert is over het algemeen afhankelijk van het opleidingsniveau en de ervaring als bandenmonteur. Het vervangen van banden is in de meeste garages mogelijk, echter zijn er ook gespecialiseerde garages die alleen nieuwe banden, schokbrekers, uitlaten en velgen verkopen. Dit soort bedrijven voert over het algemeen geen regulier onderhoud uit aan voertuigen, zoals dat wel het geval is bij autodealers. Het beroep bandenmonteur moet dus vrij algemeen gezien worden omdat een bandenmonteur werkzaam kan zijn voor verschillende soorten autobedrijven. Een bandenmonteur kan bijvoorbeeld ook een automonteur of een motormonteur zijn die ook verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden, zoals het uitvoeren van onderhoud aan voertuigen. Daarnaast kan een bandenmonteur werkzaam zijn voor garages die zich richten op bedrijfswagens. Dit betreft dan vaak vrachtwagenbanden of bijvoorbeeld banden voor landbouwvoertuigen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bandenmonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Bandenmonteur

Welke opleiding is nodig om Bandenmonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bandenmonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bandenmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Bandenmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bandenmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Bandenmonteur zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl