Bandenmonteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bandenmonteur?

Een bandenmonteur is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met banden. Denk hierbij aan het vervangen van banden, het balanceren van wielen en aan het adviseren van klanten over de juiste banden. Als bandenmonteur heb je meestal te maken met autobanden, camperbanden, bedrijfswagenbanden, motorbanden en vrachtwagenbanden. Het vervangen van vrachtwagenbanden zal in de meeste gevallen overgelaten worden aan ervaren bandenmonteurs. Afhankelijk van het bedrijf kan een bandenmonteur ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden, zoals het vervangen van schokdempers, het vervangen van uitlaatsystemen of algemene onderhoudswerkzaamheden. Welke werkzaamheden een bandenmonteur precies uitvoert, is meestal afhankelijk van het opleidingsniveau en de ervaring. Het vervangen van banden is in de meeste garages mogelijk, echter zijn er ook gespecialiseerde bandengarages, die alleen banden, schokbrekers, uitlaten en velgen verkopen. Bandenbedrijven voeren meestal geen gewoon onderhoud uit, zoals dat wel het geval is bij autodealers. De werkzaamheden van een bandenmonteur zijn niet heel moeilijk, echter is het wel belangrijk dat een bandenmonteur beschikt over de juiste kennis. Dit heeft vooral betrekking op het monteren van de juiste banden en andere onderdelen, die moeten voldoen aan de specificaties van de fabrikant. Het grote voordeel van bandenbedrijven is dat klanten in de meeste gevallen geen afspraak hoeven te maken. Daarnaast zijn bandenbedrijven goedkoper dan een merkdealer. Het beroep bandenmonteur moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een bandenmonteur voor verschillende bedrijven werkzaam kan zijn. Daarnaast is het niet zo dat bandenmonteurs ongeschoolde arbeidskrachten zijn. Een bandenmonteur kan ook werkzaam zijn als eerste automonteur en eventueel voertuigen keuren voor klanten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bandenmonteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Bandenmonteur

Welke opleiding is nodig om Bandenmonteur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bandenmonteur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bandenmonteur

Wat is het salaris en tarief van een Bandenmonteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bandenmonteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Bandenmonteur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bandenmonteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bandenmonteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl