Team Mijnzzp

Wat doet een Interieurreiniger (voertuigen)?

Een interieurreiniger voertuigen is gespecialiseerd in het professioneel schoonmaken van voertuig interieurs. Het reinigingen van interieurs kan om verschillende redenen nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan auto's die verkocht worden, aan auto's die erg smerig zijn, of aan huurauto's waarbinnen gerookt is. Daarnaast kan een interieurreiniger eventueel verantwoordelijk zijn voor het vervangen van onderdelen. Denk hierbij aan kapotte of verweerde knopjes of aan het laten vervangen van de stoffering. In de meeste gevallen zal een interieurreiniger alleen verantwoordelijk zijn voor het grondig schoonmaken van voertuig interieurs. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van koffievlekken, het verwijderen van losse rotzooi, het schoonmaken van de ruiten en aan het oppoetsen van het dashboard. Bij ernstige vervuiling kan een interieurreiniger ook gebruikmaken van een nat stofzuiger. Bij het nat stofzuigen zal er gebruikgemaakt worden van een speciale stofzuiger, die door middel van water tot diep in de vezels kan doordringen. Hierdoor kunnen de meeste hardnekkige vuilvlekken verwijderd worden. Het schoonmaken van voertuig interieurs kan ook betrekking hebben op het verwijderen van nare geurtjes. In dat geval gaat het meestal om rook- of dierengeuren. Het verwijderen van rook- of dierengeuren is veel werk dat om een speciale aanpak vraagt. Over het algemeen zal een interieurreiniger ook werkzaam zijn als autopoetser. Dit kan wel per interieurreiniger verschillen, omdat een interieurreiniger niet verantwoordelijk hoeft te zijn voor het poetsen van auto's. Het professioneel schoonmaken van voertuig interieurs moet niet onderschat worden, omdat een interieurreiniger te maken krijgt met verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan leren stoelbekleding en aan een stuurwiel van leer, die zijn gaan glanzen door het gebruik en vuil. Bekleding van leer is oorspronkelijk mat en niet glanzend. Een goede interieurreiniger kan ook leer reinigen en mat maken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Interieurreiniger (voertuigen)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Interieurreiniger (voertuigen)

Wat is het salaris en tarief van een Interieurreiniger (voertuigen)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Interieurreiniger (voertuigen) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Interieurreiniger (voertuigen) zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Interieurreiniger (voertuigen)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Interieurreiniger (voertuigen) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl