Autopoetser

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Autopoetser?

Een autopoetser is iemand die zich gespecialiseerd heeft in het poetsen van auto's en andere voertuigen. Het professioneel poetsen van auto's komt veel voor en heeft niet alleen betrekking op particulieren. Ook garagehouders en autohandelaren maken gebruik van autopoetsers. De werkzaamheden van een autopoetser bestaan niet alleen uit het poetsen van auto's. Denk ook aan het wassen van auto's, het kleien van lak, het polijsten van lak en aan het verzegelen van de lak. Ook andere onderdelen van de auto kunnen gepoetst worden, zoals de koplampen. Moderne koplampen bestaan niet uit glas, maar uit plastic, waardoor ze dof kunnen worden. Als autopoetser is het belangrijk dat je over kennis beschikt van poetstechnieken en poetsmiddelen, omdat een autopoetser te maken heeft met verschillende lak, producten en materialen. Daarnaast is het belangrijk dat een autopoetser de dikte van de laklaag meet om te bepalen op welke manier het beste gepoetst kan worden. Tegenwoordig kan een autopoetser ook gespecialiseerd zijn in het reconditioneren van auto's en andere voertuigen. In dat geval hebben we het meestal over voertuigen die verkleuren, dof geworden zijn of, die te maken hebben met kleine beschadigingen. Een andere benaming voor autopoetsers die tot in detail werkzaam zijn is detailer. De werkzaamheden van een detailer gaan verder dan alleen het oppoetsen van auto's. Een detailer zal de kleinste onvolkomenheden in het bestaande oppervlak wegwerken. Ook het wegwerken van kleine ondiepe krassen is in veel gevallen mogelijk. De werkzaamheden van een autopoetser moeten niet onderschat worden, omdat de meeste autopoetsers ver gaan in hun werkzaamheden. Dit houdt in dat autopoetsers de meeste auto's als nieuw kunnen doen lijken. Ook het schoonmaken en poetsen van interieurs behoort tot de werkzaamheden van een autopoetser. Als autopoetser heb je te maken met verschillende opdrachtgevers, waardoor de werkzaamheden per opdracht verschillen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Autopoetser

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Autopoetser

Welke opleiding is nodig om Autopoetser te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Autopoetser? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Autopoetser

Wat is het salaris en tarief van een Autopoetser? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Autopoetser in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Autopoetser zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Autopoetser

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Autopoetser bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl