Autopoetser

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Autopoetser?

Een autopoetser is een vakman of vakvrouw die zich gespecialiseerd heeft in het poetsen van auto's en andere voertuigen. Een autopoetser kan (vaak) auto's en ander soort voertuigen nieuw doen lijken. Auto's worden in de loop van tijd dof en kunnen daarom in sommige gevallen wel een goede poetsbeurt gebruiken. Bepaalde kleuren worden sneller dof door de zon, zoals de kleur rood. Als autopoetser krijg je niet alleen te maken met doffe auto's, omdat er ook genoeg autobezitters te vinden zijn die regelmatig hun auto's laten poetsen, omdat ze dit belangrijk vinden. In de meeste gevallen zal ook het interieur meegenomen worden als dat nodig is. Het goed poetsen van een auto is wel iets anders dan het wassen van een auto, omdat er tegenwoordig veel verschillende technieken en poetsmiddelen bestaan, waardoor kennis en ervaring als autopoetser belangrijk zijn. Daarnaast bestaat het auto poetsen niet alleen uit het poetsen, omdat er meestal andere handelingen uitgevoerd worden, zoals het wassen van de auto en het kleien van de lak. Ook andere onderdelen van de auto kunnen meestal gepoetst worden door de autopoetser, zoals de koplampen. Moderne koplampen bestaan meestal niet uit glas maar uit plastic, waardoor ze ook dof kunnen worden. De meeste autopoetsers kunnen ook de koplampen oppoetsen, zodat ze er uit zien als nieuw. Een goed poetsbedrijf zal niet alleen de lak oppoetsen maar ook andere onderdelen van de auto onder handen nemen in overleg met de klant. Eventueel kan het bedrijf ook de binnenkant reinigen als dit wenselijk is. Het zogenaamde waxen van een auto wordt gedaan om de auto te beschermen tegen weersinvloeden van buiten af. De meeste wax soorten beschermen een auto ongeveer twee maanden. De aangebrachte wax is zo glad dat het water afstoot en vuil dus minder kans heeft om zich te hechten aan de lak.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Autopoetser

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Autopoetser

Welke opleiding is nodig om Autopoetser te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Autopoetser? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Autopoetser

Wat is het salaris en tarief van een Autopoetser? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Autopoetser in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Autopoetser zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl