Opleiding tot Autopoetser

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Opleiding autopoetser

Er bestaan geen opleidingsmogelijkheden via reguliere scholen voor het beroep autopoetser. Wel zijn er voldoende externe cursussen te vinden voor mensen die autopoetser willen worden. Daarnaast is het denkbaar dat een autopoetser ook een autohandelaar is, en dus meerdere functies heeft binnen een bedrijf. Het is dus niet zo dat alle autopoetser ongeschoold zijn. Het leren poetsen van een auto of ander voertuig is een kwestie van proberen en ervaring opdoen. Het is natuurlijk erg belangrijk om met de juiste producten te werken, zodat een autopoetser geen schade zal veroorzaken. Het is dan ook niet onverstandig voor nieuwe autopoetsers om eerst een cursus te volgen of om mee te lopen met een ervaren autopoetser, die gezien kan worden als leermeester, zodat de juiste kennis opgedaan kan worden.

Opleidingsduur en niveau autopoetser

Er bestaan geen specifieke opleidingen via reguliere scholen voor het beroep autopoetser. Een cursus auto poetsen zal over het algemeen één tot enkele dagen in beslag nemen.

Vervolgopleidingen autopoetser

Er bestaan geen vervolgopleidingen voor het beroep autopoetser, omdat er ook geen echte basisopleiding bestaat. Wie toch op zoek is naar een passende opleiding die raakvlakken heeft met de werkzaamheden van een autopoetser zal al snel uitkomen bij het beroep autospuiter. Het beroep autospuiter is natuurlijk wel een echte vakopleiding, die vraagt om de juiste opleidingen en veel ervaring.

Vooropleiding autopoetser

Over het algemeen zal een werkgever het liefst iemand aannemen die minimaal over Vmbo-diploma beschikt. Echter leert de praktijk dat de meeste autopoetsers werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer en een specifieke vooropleiding helemaal niet van toepassing is. Zoals eerder omschreven is het zeker niet zo dat alle autopoetsers ongeschoold zijn, omdat iemand naast het beroep autopoetser ook een autohandelaar kan zijn of bijvoorbeeld een automonteur.

Mijnzzp.nl