Opleiding tot Garagehouder

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp

Hbo-opleiding garagehouder

Iedereen kan tegenwoordig garagehouder worden, omdat er geen verplichtingen meer bestaan voor het starten van een eigen bedrijf. Om de overlevingskansen als ondernemer te vergroten is het natuurlijk wel belangrijk om een gedegen opleiding te volgen. Een geschikte opleiding als garagehouder kan zijn de Hbo-opleiding autotechniek of de Hbo-opleiding bedrijfskunde, maar er bestaan ook voldoende opleidingsmogelijkheden op Mbo-niveau. De Hbo-opleiding autotechniek of bedrijfskunde zijn bijvoorbeeld uitermate geschikte voor mensen die een dealergarage willen aangaan of willen overnemen. Welke opleiding het beste bij iemand past is heel persoonlijk, maar er bestaan dus voldoende gerichte Hbo-opleidingen die de overlevingskansen als ondernemer aanzienlijk zullen vergoten. Het leren kennen van verschillende bedrijfsprocessen en managementtaken komt tijdens de meeste Hbo-opleidingen uitgebreid aan bod. Ook is er tijdens de meeste opleidingen aandacht voor diverse juridische aspecten die je als ondernemer tegen kunt komen. Wie wenst te werken als zelfstandig automonteur binnen zijn eigen garage hoeft natuurlijk geen Hbo-opleiding te volgen om dit te kunnen bereiken.

Opleidingsduur en niveau garagehouder

Een gemiddelde Hbo-opleiding zal vier jaar in beslag nemen, maar is soms sneller af te ronden wanneer iemand over de juiste vooropleidingen beschikt. Over het algemeen zijn Hbo-opleidingen redelijk moeilijk en vragen de meeste opleidingen om veel zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. Zoals eerder aangegeven kan een opleiding tot garagehouder ook op Mbo-niveau vier zijn.

Vervolgopleidingen garagehouder

De vervolgopleidingen zijn sterk afhankelijk van je huidige opleidingsniveau. Na het behalen van een eventueel Mbo-diploma niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een Hbo-opleiding. Na het behalen van een Hbo-diploma is het nog mogelijk om een mastertitel te behalen.

Vooropleiding garagehouder

Wanneer je een Hbo-opleiding wenst te volgen zal je minimaal over een Mbo-diploma niveau vier moeten beschikken voordat je toegelaten zal worden. Wens je een Mbo-opleiding niveau vier te volgen dan zal je over het algemeen een Mbo-diploma niveau twee of drie moeten bezitten.

Mijnzzp.nl