Opleiding tot Auto-ontwerper

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo-niveau Autotechniek/Automotive
VooropleidingHavo of Vwo
VooropleidingTechnisch Specialist Personenauto's (Mbo 4)
VooropleidingVerkoopmanager Mobiliteitsbranche (Mbo 4)
VervolgopleidingAutomotive Technology (WO)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding autotechniek/automotive

Er bestaan verschillende opleidingsmogelijkheden als auto-ontwerper/automotivedesigner, zoals de Hbo-opleiding industrieel vormgever en de Hbo-opleiding autotechniek/automotive. De meeste mensen zullen kiezen voor de Hbo-opleiding autotechniek/automotive, omdat deze opleiding de meeste raakvlakken heeft met de auto-industrie. Deze brede opleiding leidt studenten op tot autotechnisch ingenieur. Als autotechnisch ingenieur kun je overal komen te werken binnen de auto-industrie, zoals bij een fabrikant, importeur, dealer of carrosseriebouwer. De Hbo-opleiding autotechniek is een brede opleiding, die in het eerste jaar vooral gericht is op klimaat, energie en de maatschappij. Vanaf het tweede leerjaar zal de opleiding verdiepen qua leerstof en komen vakken als management en engineering te pas. Ook zal er een studierichting gekozen moeten worden. Als auto-ontwerper is de studierichting engineering de meest gangbare studierichting, maar dit is natuurlijk wel persoonlijk. Tijdens de opleiding zal je ook stage lopen in het bedrijfsleven, zoals bij automobielfabrikanten die zich niet alleen in Nederland hoeven te bevinden. Het laatste jaar van de opleiding staat centraal voor de afstudeeropdracht. Je kan afstuderen in de commerciële of technische richting van de autotechniek in de richtingen automotive testing, automotive development, automotive services en de richting automotive management.

Hbo-opleiding autotechniek/automotive

De Hbo-opleiding autotechniek/automotive zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen en is een pittige opleiding te noemen, die veel zelfstandigheid en doorzettingsvermogen zal vragen van de studenten.

Hbo-opleiding autotechniek/automotive

Na de Hbo-opleiding autotechniek/automotive is het nog mogelijk om de universitaire masterstudie Automotive Technology te volgen.

Hbo-opleiding autotechniek/automotive

Om toegelaten te worden tot de Hbo-opleiding autotechniek/automotive zal je minimaal over een passende Mbo-opleiding niveau vier moeten beschikken of over een gelijkwaardig diploma, zoals een havo of vwo-diploma. Wanneer je beschikt over een havo of vwo-diploma kan het zijn dat er eerst een intakegesprek gehouden zal worden.

Mijnzzp.nl