Auto-ontwerper

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Auto-ontwerper?

Een auto-ontwerper of automotive designer is een ontwerper, vormgever en tekenaar, die zich gespecialiseerd heeft in het ontwerpen van nieuwe automodellen. Het beroep auto-ontwerper is voor veel mensen die binnen de auto-industrie werkzaam zijn en daarbuiten een droom. Het ontwerpen van een nieuw automodel is echter niet eenvoudig en niet voor iedereen weggelegd. Tegenwoordig komen de meeste automerken regelmatig met nieuwe auto's op de markt of met kleine veranderingen aan bekende modellen. De concurrentie binnen de auto-industrie is groot en daarom is het belangrijk om regelmatig met nieuwe modellen te komen. Het ontwerpen van nieuwe auto's is een samenspel tussen verschillende specialisten, die allemaal samenwerken met de ontwerper. Bij het ontwerpen van een nieuwe auto is het bijvoorbeeld ook belangrijk om te kijken naar de technische mogelijkheden en stroomlijning. Andere specialisten die te maken hebben met het ontwerpen van nieuwe auto's zijn autotechnisch ingenieurs, testingenieurs, constructeurs, elektrotechnisch ingenieurs, managers en de directie. Het ontwerpen van nieuwe auto's, die aanslaan bij de consument, is voor de auto-industrie belangrijk. Autofabrikanten besteden dan ook veel tijd en budget aan het ontwerpen van nieuwe auto's. De meeste auto-ontwerpers zijn alleen verantwoordelijk voor het ontwerpen van het exterieur of verantwoordelijk voor het ontwerpen van het interieur. Over het algemeen noemen autofabrikanten de hoogste ontwerper designbaas. Een designbaas heeft de verantwoordelijk over meerdere ontwerpers en ontwikkelaars. Ontwerpteams binnen de auto-industrie kunnen bestaan uit veel mensen. Het is dus niet zo dat een auto-ontwerper alleen verantwoordelijk is voor het ontwerpen en uitwerken van nieuwe automodellen. Het beroep auto-ontwerper moet niet onderschat worden, omdat dit in de meeste gevallen zal inhouden dat je over grote verantwoordelijkheden beschikt.

Lees verder...

Opleiding tot Auto-ontwerper

Welke opleiding is nodig om Auto-ontwerper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Auto-ontwerper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Auto-ontwerper

Wat is het salaris en tarief van een Auto-ontwerper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Auto-ontwerper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Auto-ontwerper

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Auto-ontwerper bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl