Auto-ontwerper

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Auto-ontwerper?

Het beroep auto-ontwerper c.q. automotive designer is voor veel mensen die binnen de auto-industrie werkzaam zijn en daarbuiten een droom. Het realiseren van een nieuw automodel is echter nog niet zo eenvoudig en zeker niet voor iedereen weggelegd. Tegenwoordig komen de meeste automerken steeds sneller met nieuwe auto's op de markt of met kleine veranderingen aan bekende modellen. De concurrentie op de automarkt is inmiddels zeer groot en klanten willen ook steeds sneller in een nieuw model rijden. Het ontwerpen van een nieuwe auto is overigens een samenspel tussen zeer veel specialisten die allemaal samenwerken met de ontwerper. Bij het ontwerpen van een nieuwe auto is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar technische mogelijkheden en stroomlijning. Andere vakspecialisten binnen de auto-industrie die te maken hebben met het ontwerpen van een nieuwe auto zijn technisch specialisten, testingenieurs, constructeurs en procesmanagers. Het ontwerpen van nieuwe auto's die goed aanslaan bij de consument is voor de auto-industrie zeer belangrijk en de auto-industrie geeft dan ook veel geld uit aan onderzoek en het ontwerpen van nieuwe auto's. Het beroep auto-ontwerper moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat er bij het ontwerpen en ontwikkelen van auto's over het algemeen sprake is van meerdere ontwerpers en ontwikkelaars, die allemaal gespecialiseerd kunnen zijn binnen bepaalde aandachtsgebieden. Over het algemeen noemen autofabrikanten de hoogste ontwerper designbaas. Een designbaas heeft de verantwoordelijk over meerdere ontwerpers en ontwikkelaars.

Lees verder...

Opleiding tot Auto-ontwerper

Welke opleiding is nodig om Auto-ontwerper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Auto-ontwerper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Auto-ontwerper

Wat is het salaris en tarief van een Auto-ontwerper? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Auto-ontwerper in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl