Opleiding tot Importeur

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo Trade Management Asia (TMA)
VooropleidingMbo 4, Havo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding Trade Management Asia (TMA)

Wie als aanstaande importeur een passende opleiding zoekt kan het beste kiezen voor de Hbo-opleiding Trade Management Asia (TMA). De Hbo-opleiding is gericht op internationale handel, die vooral gericht is op Azië. Denk hierbij aan landen zoals Indonesië, Japan, China en India. Tijdens deze opleiding leer je de basiskennis van handel en economie. Deze opleiding is in het Nederlands te volgen of ook volledig in het Engels. Gedurende de opleiding is er veel aandacht voor import en exportmanagement, marketingmanagement, productmanagement en strategisch management. Ook leer je onderhandelen, door het voeren van goede onderhandelingstechnieken. Tijdens deze opleiding zal je ook stage lopen binnen het bedrijfsleven, die ook plaats kan vinden in Azië. De studie bestaat onder meer uit de vakken algemene economie, Aziatische cultuur en economie, Engels, ICT, bedrijfseconomie en onderneming, logistiek en recht en ondernemingsrecht.

Opleidingsduur en niveau Trade Management Asia (TMA)

De Hbo-opleiding Trade Management Asia (TMA) zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen en is een redelijk zware opleiding te noemen, die wel goed te doen is. Je zal tijdens de opleiding veel tijd doorbrengen in het buitenland. Wanneer je beschikt over de juiste vooropleidingen is deze opleiding ook binnen drie jaar af te ronden.

Vervolgopleidingen Trade Management Asia (TMA)

Na de Hbo-opleiding Trade Management Asia (TMA) is het nog mogelijk om een master of universitaire opleiding te volgen.

Vooropleiding Trade Management Asia (TMA)

Over het algemeen zullen de meeste scholen minimaal een Mbo-opleiding op niveau vier verwachten of een gelijkwaardige opleiding, zoals een havo of vwo opleiding. Bij deze twee laatste opleidingen is het wel belangrijk dat je de juiste vakken hebt genoten tijdens de opleiding.

Mijnzzp.nl