Voorraadbeheerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Voorraadbeheerder?

Een voorraadbeheer is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die te maken hebben met beheren van voorraad. Voorraadbeheer is een discipline die niet onderschat moet worden, omdat voorraadbeheer belangrijk is voor bedrijven. Binnen sommige bedrijven kan de continuïteit in gevaar komen als een voorraadbeheerder zijn of haar werkzaamheden niet op de juiste manier uitvoert. Bij voorraadbeheer draait alles om de voorradigheid van de juiste producten op het juiste moment, zodat producten uitgeleverd kunnen worden zodra dat nodig is. Het leveren van de juiste producten heeft niet alleen betrekking op de voorradigheid van producten. Denk bijvoorbeeld ook aan de houdbaarheidsdatum die een belangrijke rol kan spelen. Het beroep voorraadbeheerder komt in de praktijk op verschillende manieren voor en is belangrijk voor bedrijven. De werkzaamheden van een voorraadbeheerder kunnen wel per bedrijf verschillen, omdat niet alle bedrijven even afhankelijk zijn van directe voorraad. Productiebedrijven zijn in de meeste gevallen wel sterk afhankelijk van de directe voorraad. Een goede voorraadbeheerder draagt bij aan kostenbesparingen en de efficiency van de organisatie. Het is de voorraadbeheerder, die toeziet op de juiste voorraad. Het toezien op de juiste voorraad heeft niet alleen te maken met het wel niet aanwezig zijn van goederen. Denk bijvoorbeeld ook aan het incalculeren van afzetschommelingen tijdens drukke periodes, of aan de ouderdom van goederen. Tijdens drukke periodes is het de voorraadbeheerder die extra goederen zal bestellen op het juiste moment, zodat het bedrijf niet zonder komt te zitten. De ouderdom van artikelen heeft betrekking op het kunnen bieden van garanties of op de houdbaarheidsdatum van de goederen. Het beroep voorraadbeheerder moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat voorraadbeheerders op verschillende manieren werkzaam kunnen zijn. Het beroep voorraadbeheerder hoeft daarnaast geen fulltime functie te betreffen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Voorraadbeheerder

Wat is het salaris en tarief van een Voorraadbeheerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Voorraadbeheerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Voorraadbeheerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Voorraadbeheerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl