Koerier

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Koerier?

Een koerier is een chauffeur die pakjes, brieven of andere goederen rondbrengt in opdracht van een bezorgdienst. Dit kan uitgevoerd worden met behulp van diverse vervoersmiddelen zoals een fiets, een motor of bijvoorbeeld door middel van een bestelwagen. Een koerier is vooral handig als er snel goederen naar een bepaalde locatie gebracht moeten worden. Het is niet zo dat alle koeriers met spoedleveringen te maken hebben, omdat dit in lang niet alle gevallen nodig zal zijn. Als koerier breng je in de meeste gevallen met een speciale koeriersbus pakjes of andere goederen rond, zoals bij mensen thuis die iets besteld hebben. De werkzaamheden van een koerier zijn niet heel moeilijk, maar als koerier zal je wel over een groot verantwoordelijkheidsgevoel moeten beschikken, omdat een koerier soms wel met dure pakjes te maken zal krijgen. De laatste jaren is het aantal koeriers fors toegenomen, omdat er zoveel mensen via het internet bestellen. Deze goederen worden over het algemeen allemaal via de koerier thuis bezorgd. Het beroep koerier is aan te merken als een populair beroep en komt vandaag de dag steeds meer voor. Ondanks dat de meeste koeriers gebruik maken van een koeriersbus, kan een koerier ook gebruik maken van andere vervoersmiddelen. Welk vervoersmiddel een koerier precies zal gebruiken is over het algemeen afhankelijk van de soort koerierswerkzaamheden. Het is niet zo dat alle koeriers alleen pakketjes rondbrengen, omdat er ook andere koeriers zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Koerier

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Koerier

Welke opleiding is nodig om Koerier te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Koerier? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Koerier

Wat is het salaris en tarief van een Koerier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Koerier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Koerier zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl