Koerier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Koerier?

Een koerier is een logistiek medewerker, die pakjes, brieven of andere goederen rondbrengt in opdracht van een bezorgdienst. Dit kan uitgevoerd worden door middel van een fiets, motor of bestelwagen. Het beroep koerier betreft een populair beroep, omdat er steeds meer consumenten zijn die producten online kopen. Als koerier breng je in de meeste gevallen met een koeriersbus pakjes of andere goederen rond, zoals bij mensen thuis, die iets besteld hebben. De werkzaamheden van een koerier zijn niet moeilijk, maar een koerier moet wel over verantwoordelijkheidsgevoel beschikken, omdat een koerier te maken kan hebben met kostbare pakketjes. De laatste jaren is het aantal koeriers fors toegenomen, omdat er steeds meer mensen via het internet bestellen. Deze goederen worden in de meeste gevallen via de koerier thuis bezorgd. Ondanks dat de meeste koeriers gebruikmaken van een koeriersbus, kan een koerier ook gebruikmaken van andere vervoersmiddelen. Welk vervoermiddel een koerier zal gebruiken is afhankelijk van het werkgebied en de soort koerierswerkzaamheden. In alle gevallen zal een koerier aangemerkt moeten worden als vervoerder, die op korte termijn alle voorkomende zendingen zal vervoeren. Het op korte termijn vervoeren van pakketjes speelt een belangrijke rol, die niet onderschat moet worden. Ook de leveranciers van pakketjes zullen in de meeste gevallen eisen dat pakketjes snel afgeleverd worden. Afhankelijk van de opdracht kan een koerier ook te maken hebben met spoedleveringen. In dat geval zal een koerier meestal geen andere pakketjes vervoeren. Er zijn tegenwoordig veel zelfstandig werkende koeriers, die vaak beschikken over een eigen koeriersbus. Het beroep koerier is een beroep dat bij je moet passen, omdat de werkdruk hoog is. Daarnaast is het zo dat de meeste koeriers lange werkdagen maken en veel stops maken op een dag. Het op de juiste manier inplannen van routes is belangrijk om zo effectief mogelijk te werken.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Koerier

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Koerier

Welke opleiding is nodig om Koerier te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Koerier? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Koerier

Wat is het salaris en tarief van een Koerier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Koerier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Koerier zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Koerier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Koerier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl