Bestelwagenchauffeur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bestelwagenchauffeur?

Een bestelwagenchauffeur is een chauffeur of logistiek medewerker, die verantwoordelijk is voor het vervoeren van goederen. Binnen het bedrijfsleven zijn er veel chauffeurs werkzaam, die aangemerkt kunnen worden als bestelwagenchauffeur. De combinatie van personenvervoer en ladingvervoer maakt bestelwagens geschikt voor verschillende werkzaamheden. Een groot voordeel van bestelwagens is dat de meeste bestelwagenchauffeurs voldoende hebben aan het rijbewijs B om een bestelwagen te mogen besturen. Dit is wel afhankelijk van het laadvermogen en de werkzaamheden die uitgevoerd worden. In sommige gevallen zal een bestelwagenchauffeur moeten beschikken over aanvullende opleidingen, certificaten of vergunningen. Denk bijvoorbeeld aan bestelwagenchauffeurs die passagiers vervoeren, die gevaarlijke goederen vervoeren of aan bestelwagens, die een groot laadvermogen hebben. Bestelwagens zijn vooral populair, omdat ze op een brede manier inzetbaar zijn. Daarnaast zijn bestelwagens compact, waardoor de meeste bestemmingen bereikt kunnen worden. Bestelwagens komen niet alleen binnen de logistieke sector voor. Denk bijvoorbeeld ook aan onderhoudsbedrijven, die veel gebruikmaken van bestelwagens. De meeste bestelwagens doen tegenwoordig niet meer onder aan luxeauto's. Door betere motoren, isolatie, rijeigenschappen en de luxe afwerking is het dan geen straf om in een bestelwagen te rijden. Een bedrijfsmatige bestelwagen heeft een grijs kenteken. Een grijs kenteken is van toepassing als bedrijfswagens gekocht worden met belastingvoordeel. Een grijs kenteken is te herkennen aan de beginletter van het kenteken B of V. Bedrijfsmatige bestelwagens moeten beschikken over een laadruimte met een vaste, vlakke vloer. Daarnaast mag de laadruimte niet voorzien zijn van zitplaatsen. Het beroep bestelwagenchauffeur moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat dit betrekking kan hebben op verschillende chauffeurs.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bestelwagenchauffeur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Bestelwagenchauffeur

Wat is het salaris en tarief van een Bestelwagenchauffeur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bestelwagenchauffeur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Bestelwagenchauffeur zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Bestelwagenchauffeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bestelwagenchauffeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl