Afvalsorteerder

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Afvalsorteerder?

Een afvalsorteerder is verantwoordelijk voor het scheiden en sorteren van afval, zodat afval op de juiste manier verwerkt kan worden. Het scheiden en sorteren van afval zal in veel gevallen geautomatiseerd uitgevoerd worden, echter kan niet al het afval geautomatiseerd gescheiden worden. In die gevallen zal er gebruikgemaakt worden van afvalsorteerders. Over het algemeen zijn dit afvalsorteerbedrijven, die kunststoffen, papier, metalen of andere herbruikbare grondstoffen recyclen voor hergebruik. De werkzaamheden van een afvalsorteerder zijn niet moeilijk, echter kan het sorteren van afval wel aangemerkt worden als zware arbeid door de fysieke belasting. Ook het werktempo kan hoog zijn als de werkzaamheden plaatsvinden aan een lopende band. Moderne installaties die afval scheiden noemt men scheidingslijnen. Deze scheidingslijnen kunnen afval scheiden door middel van trillingen, wind en magnetisme, maar kunnen niet al het afval scheiden. Na de scheidingslijn is het de verantwoordelijkheid van de afvalsorteerders om het laatste afval te scheiden, zodat afval op de juiste manier verwerkt kan worden. Het scheiden van afval is noodzakelijk, omdat het afval anders niet hergebruikt kan worden. Vooral als een verwerkingsbedrijf afhankelijk is van een schoon eindproduct is het belangrijk dat er geen verkeerde materialen achterblijven. De meeste afvalsorteerbedrijven zullen de gesorteerde grondstoffen verkopen of zelf verwerken tot nieuwe producten. Het beroep afvalsorteerder komt tegenwoordig steeds meer voor, omdat er steeds meer bedrijven zijn die zich richten op het hergebruiken van grondstoffen. Het beroep afvalsorteerder zal in de meeste gevallen aangemerkt moeten worden als ongeschoolde arbeid. Afvalsorteerders kunnen ook intern werkzaam zijn voor bedrijven, die met veel afval te maken hebben. In dat geval ben je verantwoordelijk voor het netjes scheiden van afval, zodat het afval op de juiste manier aangeboden kan worden.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Afvalsorteerder

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Afvalsorteerder

Wat is het salaris en tarief van een Afvalsorteerder? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Afvalsorteerder in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Afvalsorteerder

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Afvalsorteerder bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl